Παιδότοποι: Όροι λειτουργίας σε τουριστικά καταλύματα και τουριστικούς λιμένες

Όλοι οι παιδότοποι αδειοδοτούνται πλέον πριν από την έναρξη λειτουργίας τους επισημαίνεται σε υπουργική απόφαση, με την οποία καθορίζονται οι όροι και οι προϋποθέσεις για τη χορήγηση και ανάκληση αδειών λειτουργίας των παιδότοπων σε τουριστικά καταλύματα και τουριστικούς λιμένες.

Σύμφωνα με την απόφαση του υπ. Τουρισμού Θ. Θεοχαρόπουλου, εκσυγχρονίζεται και αναβαθμίζεται το υπάρχον θεσμικό πλαίσιο, δίνεται ιδιαίτερη έμφαση στην ασφαλή πρόσβαση και παραμονή των παιδιών στους παιδότοπους, ορίζονται οι όροι για τη σχεδίαση του χώρου, τον εξοπλισμό του και τους κανόνες υγιεινής.

Συγκεκριμένα, για την ίδρυση και λειτουργία παιδότοπου, όπου παρέχεται ψυχαγωγία σε νήπια και παιδιά από 2,5 ετών έως 14 ετών, απαιτείται άδεια η οποία εκδίδεται είτε από την οικεία Περιφερειακή Υπηρεσία Τουρισμού είτε από τον Φορέα Διαχείρισης του τουριστικού Λιμένα, κατόπιν προέγκρισης από τη Γενική Γραμματεία Λιμένων.

Η απόφαση, με την επικαιροποίηση των όρων, ξεκαθαρίζει το τοπίο αναφορικά με το ζήτημα της γνωστοποίησης και αναφοράς στην αρμόδια Αρχή, καθώς όλοι οι παιδότοποι αδειοδοτούνται πλέον πριν από την έναρξη της λειτουργίας τους.

Οι Περιφερειακές Υπηρεσίες Τουρισμού θα διεξάγουν επιτόπιους και δειγματοληπτικούς ελέγχους, ενώ όλοι οι παιδότοποι υπόκεινται υποχρεωτικά και σε περιοδικό έλεγχο συντήρησης του εξοπλισμού από τον Φορέα Αξιολόγησης.

Τέλος, ο εξοπλισμός πρέπει να είναι απόλυτα εναρμονισμένος με τα ευρωπαϊκά και διεθνή πρότυπα ασφαλείας και να φέρει όλα τα πιστοποιητικά καταλληλότητας από τους διαπιστευμένους φορείς.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΟΡΟΙ, ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ, ΠΑΙΔΟΤΟΠΟΙ, ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΑ, ΚΑΛΥΜΑΤΑ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!