παίδων-πεντέλης-κηρύχθηκε-παράνομα-η-980175
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 13.01.2022 | 19:09

Παίδων Πεντέλης: Κηρύχθηκε παράνομα η απεργία

Η απεργία που έγινε σήμερα στο Παίδων Πεντέλης, κατόπιν κήρυξης της από της εργαζομένους, κρίθηκε παράνομη. Σήμερα το πρωί κατατέθηκε προσφυγή με εντολή Πλεύρη για να κηρυχθεί παράνομη λόγω του ότι το νοσοκομείο είναι εμβολιαστικό κέντρο.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε νωρίτερα το υπουργείο Υγείας, «μετά την κήρυξη απεργίας εν μέσω πανδημίας από ιατρούς στο Παίδων Πεντέλης, με απόφαση του υπουργού Υγείας, Θάνου Πλεύρη, δόθηκε εντολή να γίνουν όλες οι απαιτούμενες νομικές ενέργειες για την κήρυξη της απεργίας παράνομης και καταχρηστικής, προκειμένου να διασφαλιστεί η δημόσια υγεία και να εκτελεστούν στο ακέραιο οι προγραμματισμένοι εμβολιασμοί παιδιών κατά του Covid-19 στο συγκεκριμένο νοσοκομείο».

Οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης αντιδρούν στην αναστολή των εφημεριών του νοσοκομείου, την οποία αποφάσισε το υπουργείο Υγείας με στόχο αυτό να μετατραπεί σε mega εμβολιαστικό κέντρο παιδιών.

Σημειώνεται ότι είναι η πρώτη φορά από την αρχή του προγράμματος εμβολιασμού, που ένα mega εμβολιαστικό κέντρο εγκαθίσταται σε νοσηλευτική δομή και λειτουργεί παράλληλα με αυτή.