παγκόσμιο-κύπελλο-μπάσκετ-ελλάδα-μαυ-672713
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 01.09.2019 | 14:05

Παγκόσμιο Κύπελλο μπάσκετ: Ελλάδα-Μαυροβούνιο: Πρώτη μάχη για την Εθνική

Η ώρα για το ντεμπούτο της Ελλάδας στο Παγκόσμιο Κύπελλο μπάσκετ έφτασε και το πρώτο τζάμπολ μας φέρνει αντιμέτωπους με τους πάντα επικίνδυνους Μαυροβούνιους.

Κι όσο κι αν πάντα οι πρεμιέρες κρύβουν κινδύνους, ειδικά για τα φαβορί, η αλήθεια είναι ότι σήμερα που συμπληρώνονται 13 χρόνια από το έπος της Σαϊτάμα (όταν νικήσαμε την ντριμ τιμ) οι οιωνοί, αλλά και η παράδοση είναι μαζί μας…

Τέσσερις φορές έχουμε παίξει με την άλλοτε γιουγκοσλαβική δημοκρατία και μετράμε ισάριθμες νίκες (2 σε επίσημα, 2 σε φιλικά) και λογικά θα κάνουμε το 5 στα 5 και μαζί το πρώτο βήμα σ’ αυτή τη σπουδαία διοργάνωση όπου έχουμε (και δεν το κρύβουμε) μεγάλα όνειρα.

Οι Μαυροβούνιοι εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα είναι η ομάδα που θα μας ακολουθήσει στην επόμενη φάση, στηρίζεται στον πολύπειρο Νίκολα Βούτσεβιτς (8 σερί χρόνια στο NBA με τους Ορλάντο Μάτζικ) και γενικά έχει ένα πολύ αξιόλογο ρόστερ, ωστόσο το αποτέλεσμα του παιχνιδιού είναι καθαρά ελληνική υπόθεση.

Μοναδικό ερωτηματικό για τον Θανάση Σκουρτόπουλο η παρουσία του Κώστα Σλούκα ο οποίος ναι μεν προπονείται εδώ και τρεις ημέρες κανονικά με την υπόλοιπη ομάδα, αλλά προερχόμενος από μυϊκό τραυματισμό ίσως προφυλαχθεί από τον Ομοσπονδιακό τεχνικό.

Όσον αφορά τη διαιτητική τριάδα, όπως ενημέρωσε η FIBA , ο Πορτορικανός Ρομπέρτο Βάσκες, ο Ουρουγουανός Αντρές Γκαστόν Μπαρτέλ Μάινα και ο Ουκρανός Σεργκέι Ζάστσουκ ορίστηκαν να διευθύνουν την αναμέτρηση με το Μαυροβούνιο.

Ο πρώτος αν και Αμερικανός είχε σφυρίξει σε αρκετά παιχνίδια του Ευρωμπάσκετ του 2017. Ανάμεσά τους και δύο του Μαυροβουνίου, η νίκη 72-48 επί της Ουγγαρίας και η ήττα 76-72 από την Κροατία. O δεύτερος θα διευθύνει για πρώτη φορά αγώνες Ανδρών στην Ευρώπη, ενώ ο τρίτος ήταν μεταξύ των διαιτητών στο Ελλάδα-Σερβία 70-63 τον Σεπτέμβριο του 2018 για τα «παράθυρα» στο Ηράκλειο.