Πάφος: Μαθητές πρόταξαν τις… κάλτσες τους κατά του bullying - Aftodioikisi.gr
Δευτέρα
25
Οκτώβριος
Back

Πάφος: Μαθητές πρόταξαν τις… κάλτσες τους κατά του bullying

Εβδομάδα ευαισθητοποίησης κατά του σχολικού εκφοβισμού διοργάνωσε το The International School of Paphos (ISOP), προτρέποντας τους μαθητές του να αγκαλιάσουν τη διαφορετικότητα μέσα από σειρά δραστηριοτήτων και εκδηλώσεων.

Σύμφωνα με σχετικό δελτίο τύπου στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας «Odd Socks Day», μαθητές από 3 έως 9 χρονών έφθασαν στο σχολείο φορώντας κάλτσες διαφορετικές από τις συνηθισμένες. Όπως ενημερώθηκαν τα παιδιά, η ενέργεια αυτή ήταν συμβολική και στόχο είχε να νιώσουν άνετα με τη διαφορετικότητά τους.

Ειδικά οι μαθητές του Primary School, υπό την καθοδήγηση του εκπαιδευτικού προσωπικού του ISOP, διακόσμησαν ο καθένας το δικό του ζευγάρι κάλτσες, έχοντας ως κριτήριο ότι πρέπει να φτιάξουν κάτι που θα τους αντιπροσωπεύει. Οι δημιουργίες τους τοποθετήθηκαν στην είσοδο του σχολείου, εγκαινιάζοντας την εβδομάδα – αφιέρωμα ενάντια στο bullying.

Ο σεβασμός στη διαφορετικότητα είναι μία από τις αξίες που καλλιεργούνται στο ISOP, προστίθεται στην ανακοίνωση, καθώς πρόκειται για ένα σχολείο με μαθητές από διάφορα πολιτισμικά πλαίσια, συμπεριλαμβανομένων Ρώσων, Αμερικανών, Καναδών, Βρετανών, Σουηδών, Γάλλων, Κινέζων, και Ιρανών. Η σχολική κοινότητα του ISOP αριθμεί φέτος 42 εθνικότητες, οι οποίες συνυπάρχουν αρμονικά και μαθαίνουν η μία από την άλλη, τόσο εντός, όσο κι εκτός των τάξεων.

Σε δηλώσεις της, η διευθύντρια του σχολείου Δρ. Λίτσα Ολυμπίου τόνισε ότι «ένα από τα πλέον σημαντικά μαθήματα που παίρνουν όσοι φοιτούν στο ISOP είναι ο αλληλοσεβασμός, ανεξαρτήτως κουλτούρας, εθνικότητας και φύλου».

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!