π-κουρουμπλής-παραβρέθηκε-σε-εκδήλωσ-111846
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 19.05.2016 | 13:17

Π. Κουρουμπλής: Παραβρέθηκε σε εκδήλωση του ιδρύματος «Ελπίδα»

Στην Ογκολογική Μονάδα Παίδων «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη- ΕΛΠΙΔΑ» σε εκδήλωση με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 25 ετών από την ίδρυση του Συλλόγου Φίλων Παιδιών με Καρκίνο «ΕΛΠΙΔΑ», βρέθηκε σήμερα ο υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτης Κουρουμπλής,

Ο ΥΠΕΣΔΑ, ως εκπρόσωπος της κυβέρνησης, στην εκδήλωση, απηύθυνε τον ακόλουθο χαιρετισμό:

«Ὡς χαρίεν ἄνθρωπος, ὅταν ἄνθρωπος ᾖ. Με λίγες λέξεις, η αρχαία σκέψη, προσπάθησε να αποτυπώσει την αξία και την αυταξία της ανθρωπιάς, του ανθρωπισμού, του ανθρώπου.

Πίστη, αγάπη, επιμονή, πυρακτωμένο πείσμα. Πέντε έννοιες που αποτέλεσαν την πυξίδα, για να ξεκινήσει η Μαριάννα Βαρδινογιάννη με τους ανθρώπους που την πλαισίωσαν, μια σημαντική προσπάθεια.

Μια προσπάθεια, που αποδεικνύει ότι, όταν ο άνθρωπος θέλει, μπορεί να δημιουργεί το καλό και να προσφέρει στην κοινωνία υπηρεσίες, που απαλύνουν τις δύσκολες στιγμές.

Μια πρωτοβουλία που κινητροδοτεί τον καθένα, ως παράδειγμα να επιλέξει – γιατί υπήρχε η επιλογή στους ανθρώπους αυτούς να κάνουν κάτι άλλο, αδιάφορο ενδεχομένως, για την κοινωνία – μια Ιθάκη.

Μια προσπάθεια να αντιμετωπίσουν ένα κενό που είχε η ελληνική πολιτεία και αφορούσε στα παιδιά τα οποία, στο νεανικό διάβα της ζωής τους, τους συνάντησε ο καρκίνος. Ο πόνος στη ζωή του παιδιού και της οικογένειας.

Αυτή λοιπόν η προσπάθεια, είναι ανθοφόρα. Και πώς μπορεί να πει κανείς ότι κάτι είναι ανθοφόρο μέσα στον πόνο; Είναι ανθοφόρο γιατί κουβαλάει την ελπίδα. Και σ’ αυτά τα παιδιά, η ελπίδα, κυρίες και κύριοι, είναι θεραπευτική παρέμβαση.

Κοντά στους εξαιρετικούς επιστήμονες, το εξαιρετικό προσωπικό, τους οποίους ως απλός πολίτης θέλω να ευχαριστήσω, η προσπάθεια αυτή που βρίσκεται σε εξέλιξη, αναδεικνύει την ανάγκη για ένα μεγάλο μέτωπο ανθρωπισμού που έχουμε ανάγκη σε μια εποχή απομόνωσης περιθωριοποίησης και ανασφάλειας.

Ένα μεγάλο μέτωπο ανθρωπισμού, που “ανεβάζει τον άνθρωπο στο ιδεώδες”, όπως έλεγε ο Βίκτωρ Ουγκώ.

Όπου “το θείο γίνεται ανθρώπινο και το ανθρώπινο γίνεται θείο”, όπως έλεγε ο Νικηφόρος Βρεττάκος.

Με αυτές τις σκέψεις, θέλω, όχι ως αξιωματούχος της ελληνικής κυβέρνησης, αλλά ως απλός πολίτης, να συγχαρώ από καρδιάς και την Μαριάννα Βαρδινογιάννη και όλους τους συνεργάτες της και όλους όσους συμπλέουν σε αυτού του είδους τις πρωτοβουλίες που μετατρέπουν αυτή την εποχή της αδιαφορίας, σε όαση ανθρωπισμού Να είστε πάντα καλά».