ούτε-χρόνο-πρόσληψης-δεν-έχει-κλείσει-819398
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 09.09.2020 | 09:11

Ούτε χρόνο πρόσληψης δεν έχει κλείσει στην ΕΛ.ΑΣ ο ειδικός-φρουρός -εκβιαστής

Το σκοτεινό παρελθόν του «πιτσιρικά» ειδικού φρουρού  έχουν μπει στο μικροσκόπιο της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ. ΑΣ.

Η πρωινή ιστορία στην Αργυρούπολη με την «μπούκα» του 22χρονου ειδικού φρουρού με συνεργό του σε σπίτι γνωστού εμπόρου αυτοκινήτων των νοτίων προαστίων που τον εκβίαζαν ότι θα του «φύτευαν» ναρκωτικά αν δεν τους έδινε 40.000 ευρώ αποτελεί την κορυφή του παγόβουνου μιας πολύ περίεργης σχέσης.

Ο νεαρός ειδικός φρουρός, στους μόλις 8 μήνες που υπηρετεί στην ΕΛ.ΑΣ (μπήκε με τη τελευταία φουρνιά των 1.500) έχει απασχολήσει και για άλλα «χοντρά» θέματα. Συγκεκριμένα στις 6 του περασμένου Απριλίου, πιάστηκε να κινείται ύποπτα κοντά στην κατοικία του υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, έχοντας στην μοτοσικλέτα του κλεμμένους φάρους από την ομάδα ΔΙ.ΑΣ. Οι εξηγήσεις που έδωσε δεν ήταν πειστικές και γι’ αυτό σε πρώτη φάση αποφασίστηκε να «ξηλωθεί» από την ομάδα ΔΙ.ΑΣ και να τοποθετηθεί στις πεζές περιπολίες, πράγμα που έγινε στις 2 Μαϊου.  Οπως είχε πει, είχε πάει να ελέγξει τα μέτρα ασφαλείας. Ο ειδικός φρουρός κρατά το στόμα του ερμητικά κλειστό και ζητά δικηγόρο, ενώ πιο συνεργάσιμος εμφανίζεται ο 37χρονος συνεργός του, ιδιοκτήτης συνεργείου αυτοκινήτων στη Νέα Σμύρνη. Όπως φέρεται να υποστηρίζει, ο αστυνομικός ήταν αυτός που του είπε να πάνε στο σπίτι του επιχειρηματία για να αποσπάσουν χρήματα.

Ωστόσο, έχει συλληφθεί και ο επιχειρηματίας που κατήγγειλε τον εκβιασμό σε βάρος του, καθώς στην κατοχή του βρέθηκε μικροποσότητα χασίς και ζυγαριές ακριβείας.