ουκρανία-ο-πρέσβης-μας-πούλησε-λέει-996705
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 02.03.2022 | 08:16

Ουκρανία: «Ο πρέσβης μας πούλησε», λέει Έλληνας ομογενής 

Την έντονη δυσαρέσκεια του σε ότι αφορά τη στάση που κράτησε ο Έλληνας πρέσβης του Κιέβου, εξέφρασε ένας από τους 50 πολίτες της Ελλάδας και της Κύπρου που έφθασαν χθες το βράδυ στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» από το Βουκουρέστι, με ειδική ναυλωμένη πτήση του υπουργείου Εξωτερικών.

Υπενθυμίζεται ότι ο πρέσβης έφυγε την προηγούμενη Πέμπτη αφήνοντας στα “κρύα του λουτρού” τους Έλληνες πίσω του.

«Το πως αισθάνομαι είναι το κάτι άλλο, γιατί λέγαμε, πως θα έρθουμε (σ.σ. στην Ελλάδα) μετά το μεγάλο πούλημα που μας έκανε ο πρέσβης. Που σηκώθηκε και έφυγε την Πέμπτη, ενώ όλα ήταν εντάξει. Όχι μόνο εμένα, πολλούς Έλληνες. Είπε θα μας έπαιρνε τηλέφωνο το βράδυ. Την Παρασκευή το πρωί, ούτε καν μας είπε κάτι. Αν δεν έπαιρνε ο αδερφός μου το Υπουργείο Εξωτερικών…» ανέφερε χαρακτηριστικά για να περιγράψει στη συνέχεια το «Γολγοθά» που πέρασαν μέχρι να φτάσουν στην Ελλάδα.

Όπως ανέφερε σε δηλώσεις του κατά την υποδοχή ο υφυπουργός Εξωτερικών, ήταν μια κοινή επιχείρηση του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών σε συνεργασία με το κυπριακό υπουργείο Εξωτερικών, από την Οδησσό και το Κίεβο, οδικώς μέχρι τη Ρουμανία και από εκεί με τη ναυλωμένη πτήση στην Ελλάδα. Επίσης, ανέδειξε πως το «σημαντικό σε αυτές τις περιπτώσεις είναι να υπάρχει ασφάλεια στο πεδίο, να διασφαλίζεται ο τρόπος, έτσι ώστε με ασφάλεια να φεύγουν οι Έλληνες πολίτες» και τόνισε πως αυτό έγινε, έφτασαν στη Ρουμανία και ναυλώθηκε ειδική πτήση για να έρθουν τώρα στην Ελλάδα και εδώ τελειώνει έτσι με θετικό τρόπο αυτή η περιπέτεια τους.