οσεαδε-απλήρωτοι-1-500-δημόσιοι-υπάλληλο-299669
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 29.07.2019 | 15:53

ΟΣΕΑΔΕ: Απλήρωτοι 1.500 δημόσιοι υπάλληλοι στην Α.Δ. Μακεδονίας – Θράκης

Το γεγονός ότι «για πρώτη φορά μένουν απλήρωτοι 1.500 δημόσιοι υπάλληλοι στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας – Θράκης», καταγγέλλει η Ομοσπονδία Συλλόγων Εργαζομένων Αποκεντρωμένων Διοικήσεων Ελλάδας (ΟΣΕΑΔΕ), καθώς όπως σημειώνει, «από χθες το απόγευμα, γίναμε αποδέκτες της αγανάκτησης εκατοντάδων συναδέλφων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας – Θράκης, καθώς λάβαμε σταδιακά γνώση ότι 1.500 εργαζόμενοι θα μείνουν απλήρωτοι, με υπαιτιότητα του ίδιου του φορέα». Επιχειρήσαμε, τονίζει η ΟΣΕΑΔΕ, «από την πρώτη στιγμή, σήμερα το πρωί, να ενημερωθούμε από τον ίδιο τον Συντονιστή, όμως για ακόμα μια φορά, αρνήθηκε την επικοινωνία με την Ομοσπονδία. Μας παρέπεμψαν από το γραφείο του, σε ανώτερους υπηρεσιακούς παράγοντες, οι οποίοι προσπάθησαν φιλότιμα, αλλά μάταια, να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα».

«Θεωρούμε», συνεχίζει η ανακοίνωση, «ότι οι συνεχιζόμενες αυθαίρετες μεταθέσεις και οι καθαιρέσεις συναδέλφων από τη Διοίκηση, δημιουργούν πλήθος φαινομένων απορρύθμισης και προειδοποιούμε ότι θα σταθούμε απέναντι, σε κάθε άκριτη προσπάθεια επίρριψης ευθύνης, εν είδει εξιλαστήριου θύματος, σε οποιονδήποτε συνάδελφο, όπως έχει ξανασυμβεί στο παρελθόν».

«Ως ΔΣ της ΟΣΕΑΔΕ», υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση, «θα λάβουμε όλες εκείνες τις πρωτοβουλίες, δράσης και ενημέρωσης που έχουμε τη δυνατότητα».

«Επισημαίνουμε από τώρα», καταλήγει η ανακοίνωση, «τις ευθύνες της κυβέρνησης για την άμεση παρέμβαση του αρμόδιου υπουργού και καλούμε ξανά, όλους τους υπεύθυνους: υπουργείο Οικονομικών, ΕΑΠ, Συντονιστή, Διοίκηση, απαιτώντας, να δώσουν τώρα λύση με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, καθώς πιστεύουμε ότι είναι απαράδεκτο να σφυρίζουν αδιάφορα εγκαινιάζοντας νέα ήθη, προσθέτοντας προβλήματα στους συναδέλφους και παραπέμποντας την επίλυση ενός τόσο σημαντικού ζητήματος, μετά από αρκετές μέρες, όπως δήλωσαν επισήμως, ενώ μπορούν να το διευθετήσουν σήμερα».