οσε-καθυστερήσεις-μέχρι-και-3-ωρών-στα-1110698
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 07.02.2023 | 16:33

ΟΣΕ: Καθυστερήσεις μέχρι και 3 ωρών στα δρομολόγια -Απίστευτη ταλαιπωρία για επιβάτες

Στο έλεος της κακοκαιρίας και της ανοργανωσιάς του ΟΣΕ βρέθηκαν εκατοντάδες επιβάτες από τα ξημερώματα της Τρίτης. Με συνολικές καθυστερήσεις που ξεπερνούν και τις 3 ώρες αναχωρούν τα τρένα της Hellenic Train από τις πρωινές ώρες της Τρίτης εξαιτίας των συνεχών εκχιονισμών που πραγματοποιούν τα συνεργεία του ΟΣΕ, ο οποίος είναι και ο διαχειριστής της υποδομής πριν από κάθε αναχώρηση.

Αιτία, σύμφωνα με τον ΟΣΕ είναι η μεγάλη ποσότητα χιονιού και στις γραμμές μεταξύ Θήβας και Αλιάρτου. Συγκεκριμένα η Hellenic Train, με ανακοίνωση της, υποστήριξε: «Υπάρχουν καθυστερήσεις και τροποποιήσεις στα δρομολόγια του άξονα λόγων συνεχών προληπτικών εκχιονισμών της γραμμής, προκειμένου να εξασφαλιστεί η ασφαλής διέλευση των συρμών, δεδομένων των ισχυρών χιονοπτώσεων».

Η ταλαιπωρία των επιβατών είναι πολύωρη καθώς τρεις αμαξοστοιχίες έχουν μετρήσει έως τώρα καθυστερήσεις από 94 έως και 146 λεπτά καθυστέρησης, ενώ λίγο πριν τις 2 μ.μ. η εταιρία ανακοίνωσε και την πρώτη κατάργηση δρομολογίου που αφορά το C120 (Αθήνα – Λιανοκλάδι) που εκτελείται με λεωφορείο και η αστυνομία έδωσε εντολή για κατάργησή του.

Να σημειωθεί ότι τα πρώτα προβλήματα σημειώθηκαν το βράδυ της Δευτέρας όταν, διακόπηκε η ηλεκτροκίνηση και έμεινε κοντά στη Σφενδάλη τρένο με 170 επιβάτες. Στην περίπτωση αυτή, πάντως, αιτία δεν ήταν το χιόνι στις γραμμές, αλλά για ακόμα μία φορά κορμός καμένου δέντρου που βρέθηκε σε αυτές και έκοψε το καλώδιο ηλεκτροκίνησης.

Εδώ και αρκετές ώρες προκειμένου να εκτελεστεί ένα σιδηροδρομικό δρομολόγιο θα πρέπει να προπορευτεί μηχανή εκχιονισμού.

Συγκεκριμένα σήμερα, όπως έχει ανακοινώσει η Hellenic Train έως τώρα:

  • Η αμαξοστοιχία 52 αναχώρησε από την Αθήνα με 65 λεπτά καθυστέρηση, αλλά στη συνέχεια εξαιτίας της κακοκαιρίας αναγκάστηκε να σταθμεύσει στον σταθμό Οινόης. Τελικώς αναχώρησε από εκεί με 146 λεπτά καθυστέρηση.
  • Η αμαξοστοιχία Ιντερσίτι 55 αναχώρησε από τη Θεσσαλονίκη με 94 λεπτά καθυστέρηση.
  • Η αμαξοστοιχία Ιντερσίτι 53 (Θεσσαλονίκη – Αθήνα), η οποία είχε αναχωρήσει από τη Θεσσαλονίκη στις 8.56 το πρωί, αναγκάστηκε να σταθμεύσει στον σταθμό Λιανοκλαδίου από όπου αναχώρησε ύστερα από 113 λεπτά καθυστέρησης.

Ωστόσο η ταλαιπωρία αυτή θα μπορούσε να αποφευχθεί σε μεγάλο βαθμό. Σιδηροδρομικοί επισημαίνουν ότι οι εργασίες αυτές θα μπορούσαν να γίνουν ταχύτερα εάν άνοιγαν και κάποιοι ενδιάμεσοι σταθμοί.

Η aftodioikisi.gr, αν και προσπάθησε να μιλήσει με υπεύθυνους από τον ΟΣΕ αυτό δεν κατέστη δυνατόν παρά τις επανειλημμένες προσπάθειες μας…