ωρωπός-θάνατος-17χρονου-ντελιβερά-ποιν-1066613
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 05.09.2022 | 20:14

Ωρωπός-θάνατος 17χρονου ντελιβερά: Ποινική δίωξη στον οδηγό, έρευνα για τον εργοδότη

Στην άσκηση ποινικής δίωξης για επικίνδυνη οδήγηση που επέφερε το θάνατο και εγκατάλειψη προχώρησε η εισαγγελία σε βάρος του οδηγού του αυτοκινήτου που συγκρούστηκε με το μηχανάκι που οδηγούσε 17χρονος ντελιβεράς στον Ωρωπό, ο οποίος λίγες ώρες αργότερα εξέπνευσε.

Ο 17χρονος Βασίλης εργαζόταν ως ντελιβεράς. Η μηχανή που οδηγούσε συγκρούστηκε μετωπικά με ΙΧ από το αντίθετο ρεύμα. Ένα παιδί του μεροκάματου που δούλευε ως διανομέας ενώ παράλληλα σπούδαζε για να ακολουθήσει το όνειρο του. Να γίνει μηχανικός αυτοκίνητων.

Μετά το περιστατικό ο οδηγός του αυτοκινήτου εξαφανίστηκε, αλλά λίγο αργότερα εμφανίστηκε στην αστυνομία ο αδελφός του, ιδιοκτήτης του αυτοκινήτου, ισχυριζόμενος πως αυτός οδηγούσε. Σε βάρος του μάλιστα έχει σχηματιστεί δικογραφία για ψευδή κατάθεση.

Όταν στο αστυνομικό τμήμα εμφανίστηκε ο οδηγός που προκάλεσε την δυστύχημα, διαπιστώθηκε ότι είχε καταναλώσει μεγάλη ποσότητα αλκοόλ.

Σημειώνεται, ότι με εισαγγελική εντολή, διενεργείται προκαταρκτική έρευνα για τον ιδιοκτήτη του σουβλατζίδικου στο οποίο ο 17χρονος εργαζόταν χωρίς δίπλωμα.

Οι συμπαίκτες του στον ΠΑΣ Ωρωπού αποχαιρέτησαν τον 17χρονο Βασίλη αναρτώντας μια φωτογραφία από τις ακαδημίες της ομάδας.