ορκίστηκε-ο-πρώτος-μουσουλμάνος-που-μ-554611
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 11.11.2018 | 13:07

Ορκίστηκε ο πρώτος μουσουλμάνος που μπήκε στην Ελληνική Αστυνομία

Ορκίστηκε την Παρασκευή στην Κομοτηνή, ο πρώτος μουσουλμάνος από τη Θράκη, που εισήχθη με το σύστημα των πανελλαδικών εξετάσεων στην Ελληνική Αστυνομία. Πρόκειται για τον νεαρό Ισμαήλ Τζεβτζέτ που εισήχθη στη σχολή δοκίμων αστυφυλάκων μέσω του συστήματος των πανελλαδικών εξετάσεων.

Στις εγκαταστάσεις της Σχολής Δοκίμων Αστυφυλάκων στην Κομοτηνή πραγματοποιήθηκε το πρωί της Παρασκευής 9 Νοεμβρίου η τελετή ορκωμοσίας των 162 δοκίμων αστυφυλάκων της εκπαιδευτικής σειράς 2018-2020 στην οποία παρέστη ο γενικός επιθεωρητής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος αντιστράτηγος Ανδρέας Αποστολόπουλος. Ανάμεσά τους και ο πρώτος δόκιμος αστυφύλακας, μέλος της μουσουλμανικής μειονότητας της Θράκης. Τον όρκο ανέγνωσε ο τοποτηρητής της Μουφτείας Κομοτηνής Τζιχάτ Χαλήλ και ο νεαρός δόκιμος αστυφύλακας επανέλαβε. Είχε προηγηθεί ο όρκος των υπολοίπων τον οποίον ανέγνωσε ο μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κος Παντελεήμων.

Μετά το πέρας της τελετής οι δόκιμοι αστυφύλακες παρέλασαν μπροστά στην κεντρική είσοδο της Σχολής, υπό τους ήχους του «Μακεδονία ξακουστή» και άλλων εμβατηρίων. Στη σχολή της Κομοτηνής βρέθηκαν γονείς, συγγενείς και φίλοι, που χειροκρότησαν τους δόκιμους αστυφύλακες γιατί έφεραν σε πέρας την εκπαίδευσή τους.

Πηγή: vimaorthodoxias.gr