ορκίστηκε-ελληνίδα-η-βικτόρια-χίσλοπ-822442
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 17.09.2020 | 14:34

Ορκίστηκε Ελληνίδα η Βικτόρια Χίσλοπ σε τελετή του ΥΠΕΣ

Ολοκληρώθηκε, σήμερα το μεσημέρι, η τιμητική πολιτογράφηση ως Ελληνίδα, της συγγραφέως, κυρίας Βικτόριας Χίσλοπ. Η ορκωμοσία της πραγματοποιήθηκε σε ειδική τελετή, στο Υπουργείο Εσωτερικών. Την κυρία Χίσλοπ όρκισε ο Γενικός Γραμματέας Ιθαγένειας του Υπουργείου, κ. Αθανάσιος Μπαλέρμπας.

Υποδεχόμενος την κυρία Χίσλοπ ο κ. Μπαλέρμπας δήλωσε: «Φτάνουμε στο τελικό στάδιο της τιμητικής πολιτογράφησης της κας Βικτόριας Χίσλοπ. Ο υπουργός Εσωτερικών κ. Θεοδωρικάκος, είχε προγραμματίσει, εδώ και καιρό, αυτήν τη μικρή τελετή σε ένδειξη τιμής και ευγνωμοσύνης για την προσφορά της κυρίας Χίσλοπ στον ελληνικό λαό και στις ελληνικές παραδόσεις. Δυστυχώς, λόγοι υγείας, που είναι γνωστοί, τον υποχρεώνουν να μην παραβρίσκεται. Σήμερα, είναι εδώ η κα Χίσλοπ για να ορκιστεί ως Ελληνίδα πολίτης. Η προσφορά της είναι ιδιαίτερα σημαντική και γνωστή σχεδόν σε όλους».

Ακολούθησε η ορκωμοσία της κα Χίσλοπ, η οποία αμέσως μετά επισήμανε πως θα ήθελε να πει λίγα λόγια από καρδιάς. «Είναι, σήμερα, μία πάρα πολύ σημαντική ημέρα, γιατί για πολλά χρόνια έχω αγαπήσει την Ελλάδα. Αυτό δεν είναι μυστικό, που αγαπάω τους ανθρώπους, το τοπίο, την κουλτούρα, όλα αυτά. Αυτό δεν είναι δύσκολο, να αγαπήσω την Ελλάδα έτσι, αλλά λένε οι άνθρωποι ότι η Ελλάδα είναι κάτι πιο πολύ από αυτό. Το σημαντικό είναι να αγαπήσουμε τις δυσκολίες και τα προβλήματα, όχι μόνο την ομορφιά. Κι εγώ, εδώ και πολλά χρόνια, αγαπάω όλη την Ελλάδα και η καρδιά μου είναι εδώ. Στο μέλλον θα συνεχίσω να υποστηρίζω την Ελλάδα, όπως τώρα. Ευχαριστώ πάρα πολύ για την πολύ μεγάλη τιμή σήμερα», ανέφερε η συγγραφέας.

Ο κ. Μπαλέρμπας προσέφερε στην κυρία Χίσλοπ εκ μέρους του υπουργού Εσωτερικών, κ. Θεοδωρικάκου, μια σύνθεση γλυπτού από το Μουσείο Μπενάκη, ένα μαρμάρινο σύμπλεγμα χεριών, σπάραγμα από τη σκηνή δεξίωσης αττικού επιτύμβιου ανάγλυφου (325-300 π.Χ).

Στην κάρτα του κ. Θεοδωρικάκου που συνόδευε το δώρο προς την κυρία Χίσλοπ, αναγράφονταν τα εξής: «Αποτελεί ιδιαίτερη χαρά, τιμή και ευγνωμοσύνη το γεγονός της απονομής σε εσάς της ελληνικής ιθαγένειας για όλο τον Ελληνισμό. Χαίρομαι πολύ διότι είμαι σίγουρος ότι πλέον απευθύνομαι επίσημα σε μια πρέσβειρα του Ελληνισμού, παγκόσμια. Έχοντας προσφάτως διαβάσει το βιβλίο σας “Όσοι αγαπιούνται”, θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι αγαπιέστε πολύ και από πολλούς».

Η κυρία Χίσλοπ δεν έκρυψε τη συγκίνησή της τόσο από το συμβολισμό του δώρου που της προσέφερε ο υπουργός Εσωτερικών όσο και από το περιεχόμενο της κάρτας που τη συνόδευε.