οργισμένες-οι-κόρες-της-μοσχολιού-με-τ-503511
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 03.07.2018 | 12:16

Οργισμένες οι κόρες της Μοσχολιού με την Πέγκυ Ζήνα (βίντεο)

Ένας μυστικός πόλεμος έχει ξεκινήσει εδώ και μερικές εβδομάδες, με αφορμή τη διασκευή του τραγουδιού της Βίκυς Μοσχολιού «Άνθρωποι μονάχοι» που κυκλοφόρησε πρόσφατα η Πέγκυ Ζήνα.

«Μας ζήτησαν άδεια για να βάλουν στην αρχή της διασκευής αυτής του “Άνθρωποι μονάχοι” τη φωνή της μητέρας μας κι εμείς το αρνηθήκαμε. Θεωρώ ότι είναι ιεροσυλία για τέτοια κομμάτια να τα πειράζουμε και να τα αλλοιώνουμε. Και θα το πράξουμε φυσικά σε κάθε τέτοιου είδους ενέργειες, προκειμένου να διαφυλάξουμε τη μνήμη της μητέρας μας» ανέφερε στην «Espresso» η μικρότερη κόρη της αείμνηστης τραγουδίστριας, Ευαγγελία Δομάζου.

‘Όλα ξεκίνησαν όταν η εταιρία Minos ΕΜΙ έστειλε στις αδελφές Ευαγγελία και Ράνια Δομάζου, που εκπροσωπούν τη Βίκυ Μοσχολιού, μια επιστολή προκειμένου να λάβει έγκριση για προσθέσει στην εισαγωγή του τραγουδιού τη φωνή της μεγάλης ερμηνεύτριας σε μια νέα διασκευή του «Άνθρωποι μονάχοι», το οποίο έχουν γράψει ο Γιάννης Σπανός και ο Γιάννης Καλαμίτσης.

Το τραγούδι, που ήδη βρίσκεται στο youtube, αλλά ακούστηκε και στα μουσικά βραβεία ΜΑD, εκτός από τη φωνή της Πέγκυς Ζήνα που το ερμηνεύει, έχει στοιχεία ραπ αλλά και έναν νεαρό τενόρο που ερμηνεύει στίχους στα ιταλικά.

Το demo έφθασε γρήγορα στα χέρια των δύο γυναικών και η αντίδραση προς τη δισκογραφική ήταν άμεση.

«Δεν αντιπροσωπεύει σε τίποτα τη μητέρα μας και δεν επιτρέπουμε να ακουστεί η φωνή της μητέρας μας σε αυτήν τη διασκευή» ανέφεραν με τη μικρότερη κότη της σπουδαίας ερμηνεύτριας, Ευαγγελία, να γράφει στο facebook: «Ένα τραγούδι-ύμνος απ’ τη φωνή της μητέρας μου. Μια τραγουδίστρια αποφάσισε να το βγάλει στη δισκογραφία με διασκευή ραπ ακούσματος, έναν τενόρο κι εκείνη να λέει το ρεφρέν. Λυπάμαι», φωτογραφίζοντας στην ουσία την Πέγκυ Ζήνα.

Τελικά, το τραγούδι κυκλοφόρησε χωρίς τη φωνή της γυναίκας που το απογείωσε στην εισαγωγή και οι δύο αδελφές αντέδρασαν για ακόμα μια φορά

«Δυστυχώς, παρόλη την κάθετη άρνηση των νόμιμων κληρονόμων, θα βγει ένα κλασικό τραγούδι που τραγούδησε και έκανε επιτυχία η Βίκυ Μοσχολιού. Ένα αλλοιωμένο τραγούδι, σύμφωνα με τις σύγχρονες επιτάξεις της κοινωνίας όπου ζούμε. Τελικά όλα ισοπεδώνονται σήμερα!» ανέφεραν φανερά δυσαρεστημένες.