οργή-της-εκκλησίας-για-το-νέο-τραγούδι-625805
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 28.04.2020 | 21:50

Οργή της Εκκλησίας για το νέο τραγούδι του Δάντη “Δεν υπάρχει Θεός”

Νωρίς το πρωί ανέβηκε στο youtube το νέο τραγούδι του Χρήστου Δάντη με τίτλο “Δεν υπάρχει Θεός”

Οι στίχοι του φαίνεται πως προσβάλλουν ανθρώπους της Ορθοδοξίας καθώς αναφέρει μεταξύ άλλων: “Δεν υπάρχει Θεός, μάλλον πέθανε”, “κάπου θα ‘ναι κλεισμένος τρελός”. Παρακάτω συνεχίζει: “αν υπάρχει Θεός, είναι άθεος και μας δουλεύει από πάνω εντελώς”.

Οι στίχοι του συγκεκριμένου τραγουδιού προκάλεσαν την οργισμένη αντίδραση του Αρχιμανδρίτη Νεκτάριου Ζιόμπολα ο οποίος αναφέρει αποκλειστικά στο eReportaz.gr και στον Κυριάκο Θεοδοσίου:

«Αυτό είναι φοβερό. Πολύ προσβλητικό, απάνθρωπο και απαράδεκτο. Ντροπή του κου Δάντη».

Ο πατέρας Νεκτάριος συνέχισε απευθυνόμενος στο Χρήστο Δάντη:

«Δικαίωμά σου να μην πιστεύεις, αλλά δεν μπορείς να θίγεις. Τι πήγες να κάνεις δηλαδή; Είσαι αισχρός, βλάσφημος, άξιος περιφρονήσεως και γιουχαρίσματος. Έπεσες αγαπητέ μου πολύ χαμηλά και είσαι άξιος ιεράς αγανακτήσεως, δεν έχεις μέσα σου Ιερό και Όσιο και είσαι κατακριτέος. Ντροπή και αίσχος ένας Έλληνας να φτάσει σε αυτό το σημείο. Τουλάχιστον να σεβαστείς την ποιότητα των Ελλήνων οι οποίοι πιστεύουν».

Ο πατέρας Νεκτάριος ζητά από το Χρήστο Δάντη μέσα από το eReportaz να κατεβάσει το τραγούδι από το Youtube:

«Καλώ τον κο Δάντη να ανακαλέσει και οπωσδήποτε να αποσύρει το τραγούδι. Το παράκανε και μηδένισε το δημιουργό του κόσμου. Οπωσδήποτε η Εκκλησία θα αντιδράσει και είναι βέβαιο πως θα αντιδράσει και όλος ο κόσμος».

Ο Αρχιμανδρίτης συνεχίζει απευθυνόμενος στον τραγουδιστή:

«Μαίνεται η αντίδρασις. Είναι κάτι πρωτάκουστο και λυπάμαι γιατί έχετε μια ηλικία και πέσατε πολύ χαμηλά.Πώς θίγετε κάτι που ο ελληνισμός πιστεύει; Εάν το ελληνικό κράτος διατηρήθηκε και απελευθερώθηκε από τη σκλαβιά το οφείλει στο ότι συμμάχησε με την Ορθοδοξία. Τι είσαι εσύ και πως ξεφύτρωσες; Η θεωρία του Δαρβίνου είναι πλέον ξεπερασμένη», καταλήγει.
Εκκλησιαστικοί κύκλοι ανέφεραν ότι θα κινηθούν νομικά κατά του τραγουδιστή.

Ακούστε το εν λόγω τραγούδι: