οργή-από-τους-ξενοδόχους-του-πηλίου-γι-103572
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 08.07.2016 | 21:14

Οργή από τους ξενοδόχους του Πηλίου για το χειρόφρενο στον «Μουτζούρη»

Αγανακτισμένοι είναι ξενοδόχοι της Μαγνησίας, αφού στην πολυήμερη απεργιακή κινητοποίηση των εργαζομένων στον ΟΣΕ, συμπεριλαμβάνεται και το φημισμένο τρενάκι του Πηλίου που εκτελεί δρομολόγια από τα Άνω Λεχώνια ως τις Μηλιές και επιστροφή.

Στην ανακοίνωσή τους οι ξενοδόχοι αναφέρουν ότι «Η Ένωση Ξενοδόχων Μαγνησίας, αρνείται να πιστέψει το γεγονός, πόσο μάλλον να το αποδεχτεί, ότι εν μέσω τουριστικής περιόδου, το τρενάκι του Πηλίου, ο θρυλικός “Μουτζούρης”, δεν λειτουργεί! Και αυτό λόγω των απεργιακών κινητοποιήσεων, στις οποίες η κυβέρνηση αδυνατεί να δώσει λύση.

Όταν οι επισκέπτες της περιοχής έχουν επιλέξει το Πήλιο για να κάνουν βόλτα με το τρενάκι, που θεωρείται αξιοθέατο – κλειδί της Μαγνησίας, αυτό το δικαίωμα δεν μπορεί κανείς να τους το στερήσει.

Είναι γνωστό ότι κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, ο Μουτζούρης είναι μονίμως γεμάτος προς τέρψη τόσο των ξενοδόχων που επιθυμούν οι πελάτες τους να φύγουν με τις καλύτερες εντυπώσεις από το Πήλιο, όσο και της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, που αντίστοιχα της επιφέρει σημαντικά κέρδη».

Και η ανακοίνωση καταλήγει ότι «Για όλους τους παραπάνω λόγους η Ένωση Ξενοδόχων Μαγνησίας διαμαρτύρεται με τον πιο έντονο τρόπο για την παύση λειτουργίας του και ζητά από το Κράτος να δοθεί άμεσα λύση».