open-έρευνα-για-το-ελληνικό-ποδόσφαιρο-πο-45624
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 05.04.2021 | 10:13

OPEN έρευνα για το ελληνικό ποδόσφαιρο: Ποια ομάδα υποστηρίζουν οι Έλληνες φίλαθλοι

Η δημοφιλέστερη ομάδα στην Ελλάδα με ποσοστό 28% είναι ο Ολυμπιακός με βάση τη δημοσκόπηση που έκανε ο τηλεοπτικός σταθμός OPEN μέσω της εταιρείας ALCO. Δεύτερος ο Παναθηναϊκός με 28% και τρίτος ο ΠΑΟΚ με 18%.

Ο τηλεοπτικός σταθμός OPEN συνεργάστηκε με την εταιρεία δημοσκοπήσεων ALCO σε ποδοσφαιρική έρευνα, στην οποία συμμετείχαν 2.000 άτομα στη χώρα. Αντικείμενό της; Ποια ομάδα υποστηρίζουν οι φίλαθλοι, αν επηρεάστηκε το ενδιαφέρον τους για το ποδόσφαιρο την εποχή της πανδημίας, τι γνώμη έχουν για την αξιοπιστία του ελληνικού ποδοσφαίρου και την παρεμβατικότητα του Υφυπουργού Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, μαζί με άλλα στοιχεία.

Σύμφωνα με την έρευνα, ο Ολυμπιακός παραμένει η πιο δημοφιλής ομάδα στην Ελλάδα με ποσοστό 28%, ενώ ο Παναθηναϊκός τον ακολουθεί από κοντά με 26%. Ο ΠΑΟΚ παρουσιάζει σημαντική άνοδο σε σύγκριση με παλαιότερες έρευνες τόσο στην επικράτεια με 18% όσο και στις περιοχές Μακεδονίας και Θράκης, όπου συγκεντρώνει το εντυπωσιακό 59%, κεφαλαιοποιώντας τις επιτυχίες της τελευταίας πενταετίας με τις κατακτήσεις ενός πρωταθλήματος και τριών κυπέλλων. Η αγωνιστική άνοδος που έγινε επί εποχής Ιβάν Σαββίδη ανέβασε τον ΠΑΟΚ κατά 5 μονάδες στο σύνολο των φιλάθλων που ενδιαφέρονται για το ποδόσφαιρο, καθώς το ποσοστό της προηγούμενης δημοσκόπησης ήταν στο 13%.

Στην τέταρτη θέση με 13% είναι η ΑΕΚ, η οποία επίσης παρουσιάζει μικρή αύξηση του ποσοστού των φιλάθλων της μετά το πρωτάθλημα του 2018, ενώ στην πέμπτη θέση βρίσκεται ο Αρης με 3%.

Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας ALCO, Κώστας Παναγόπουλος, που παρουσίασε την έρευνα ζωντανά στο στούντιο του «Total Football», σχολίασε: «Η πρώτη μεγάλη έρευνα για το ποδόσφαιρο μετά από πολλά χρόνια αναδεικνύει το πολύ  μεγάλο ενδιαφέρον για το άθλημα, που αποτελεί ισχυρή συνήθεια ζωής και ταυτοχρόνως υψηλής εμπορικής αξίας «προϊόν». Παρά την αρνητική αξιολόγηση του πρωταθλήματος της Super League, με δεδομένη την ευρεία κοινωνική του βάση, αλλά και την απήχηση του σε δυναμικές ηλιακά ομάδες, το ποδόσφαιρο μπορεί να αυξήσει την απήχηση του στην ελληνική κοινωνία. Προϋπόθεση, τόσο οι φορείς που το διοικούν, όσο και η Πολιτεία, να λαμβάνουν τις σωστές αποφάσεις».

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ:

 πηγή: ethnos.gr