οπεκεπε-πότε-πληρώνονται-οι-επιδοτήσ-398685
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 15.10.2019 | 16:01

ΟΠΕΚΕΠΕ: Πότε πληρώνονται οι επιδοτήσεις 2019

Ανοιχτό για διοικητικές πράξεις ήταν έως την περασμένη Παρασκευή 11 Οκτωβρίου το σύστημα του ΟΠΕΚΕΠΕ.

Πληρωμή πρώτης δόσης ενιαίας ενίσχυσης 2019 την εβδομάδα που ξεκινά από τις 21 και τελειώνει στις 25 Οκτωβρίου εξακολουθεί να παραμένει ο στόχος του αρμόδιου οργανισμού πληρωμών (ΟΠΕΚΕΠΕ).

Την ίδια ώρα στην ίδια «γραμμή» και ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Μάκης Βορίδης δήλωσε πριν λίγες ημέρες ότι «καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια, ώστε πριν από την εθνική μας εορτή και αργία της 28ης Οκτωβρίου να έχει πιστωθεί και να είναι διαθέσιμη στους λογαριασμούς των δικαιούχων παραγωγών η προκαταβολή της ενιαίας ενίσχυσης για φέτος που ανέρχεται στο 70% της βασικής ενίσχυσης».

Η πληρωμή της ενιαίας θα αφορά και στις μεταβιβάσεις δικαιωμάτων για όσες αιτήσεις έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία, σύμφωνα με τον υπουργό

«Από κει και μετά υπολογίζουμε ότι μέχρι το τέλος του έτους (τέλος Δεκεμβρίου) θα καταβληθεί στους δικαιούχους το υπόλοιπο 25%-30% της βασικής ενίσχυσης, καθώς και το πριμ για το λεγόμενο πρασίνισμα, το οποίο και δίνεται από την Ευρωπαϊκή Ένωση για καθαρά περιβαλλοντικούς λόγους», κατέληξε ο κ. Βορίδης.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες την Πέμπτη 24 Οκτωβρίου θα πιστωθούν από τον ΟΠΕΚΕΠΕ τα χρήματα που αντιστοιχούν στο 70% της βασικής ενίσχυσης, δηλαδή γύρω στο 55% της Ενιαίας Ενίσχυσης, για τους παραγωγούς που έχουν βιβλιάριο στην Τράπεζα Πειραιώς.

Όπως πάντα, μέσα σε περίπου δύο εργάσιμες μέρες θα μεταφερθούν μέσω της Τράπεζας Πειραιώς – που είναι ο φορέας που διαχειρίζεται και μοιράζει τις επιδοτήσεις στη θέση της πάλαι ποτέ Αγροτικής Τράπεζας Ελλάδος – τα χρήματα και στα βιβλιάρια των υπόλοιπων τραπεζών. Την 23η Οκτωβρίου θα είναι όλα έτοιμα από πλευράς του Οργανισμού και στις 24 Οκτωβρίου θα δοθεί η σχετική εντολή προς την τράπεζα.