οπεκα-ξεκινά-τη-δευτέρα-το-παιδικό-κατ-492671
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 03.07.2020 | 17:23

ΟΠΕΚΑ: Ξεκινά τη Δευτέρα το παιδικό κατασκηνωτικό πρόγραμμα

Τη Δευτέρα, 6 Ιουλίου, ξεκινάει σε όλη τη χώρα το παιδικό κατασκηνωτικό πρόγραμμα του ΛΑΕ/ΟΠΕΚΑ για το έτος 2020. Το πρόγραμμα ισχύει από τις 6/7/2020 έως τις 4/9/2020 και αφορά την επί 16 ημέρες (15 διανυκτερεύσεις) φιλοξενία 1.500 παιδιών, δικαιούχων ΛΑΕ, ηλικίας 6 έως 16 ετών σε  παιδικές κατασκηνώσεις, συμβεβλημένες με το ΛΑΕ/ΟΠΕΚΑ.

Τα ονόματα των δικαιούχων για το παιδικό κατασκηνωτικό πρόγραμμα μπορούν να αναζητηθούν στη ιστοσελίδα του ΟΠΕΚΑ στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες www.opeka.gr/agrotiki-estia/ilektronikes-ypiresies/  καταχωρώντας ΑΦΜ και ΑΜΚΑ του γονέα του παιδιού. Κάτω από τα στοιχεία του δικαιούχου γονέα εμφανίζεται το δελτίο παιδικού κατασκηνωτικού προγράμματος, το οποίο ο γονέας πρέπει να εκτυπώσει και να προσκομίσει στην κατασκήνωση.

Επισημαίνεται ότι κάθε γονέας δικαιούχος του ΛΑΕ/ΟΠΕΚΑ μπορεί να εκτυπώσει ένα και μόνο δελτίο για κάθε του τέκνο.

Στην ίδια σελίδα του ΟΠΕΚΑ αναρτάται ο κατάλογος των συμβεβλημένων παιδικών κατασκηνώσεων, ενώ διευκρινίζεται ότι οι γονείς μπορούν να αποφασίζουν εκείνοι σε ποια κατασκήνωση – πάντα από τις συμβεβλημένες –  θέλουν να στείλουν τα παιδιά τους.

Ο ΟΠΕΚΑ επιδοτεί τις επιχειρήσεις που παρέχουν φιλοξενία σε δικαιούχους κατά τη διάρκεια ισχύος του παιδικού κατασκηνωτικού προγράμματος, ως εκ τούτου εκ μέρους των δικαιούχων ουδεμία οικονομική συμμετοχή προκύπτει για το έτος 2020.

Οι επιχειρήσεις από την πλευρά τους οφείλουν να τηρούν πιστά όλα τα μέτρα για την αποφυγή μετάδοσης ασθενειών και την αποφυγή ατυχημάτων. Ο ΛΑΕ/ΟΠΕΚΑ δεν φέρει την παραμικρή ευθύνη για τυχόν παράτυπη συμπεριφορά των αρμόδιων των συμβεβλημένων κατασκηνώσεων.

Για περισσότερες πληροφορίες οι δικαιούχοι μπορούν να επισκέπτονται την ιστοσελίδα του ΟΠΕΚΑ www.opeka.gr/agrotiki-estia/plirofories/