οπαπ-oλοκλήρωσε-το-64-της-ανακαίνισης-τω-635097
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 30.05.2019 | 17:34

ΟΠΑΠ: Oλοκλήρωσε το 64% της ανακαίνισης των παιδιατρικών νοσοκομείων «Η Αγία Σοφία» και «Αγλαΐα Κυριακού»

Ο ΟΠΑΠ παρέδωσε, την Πέμπτη 30 Μαΐου 2019, πλήρως ανακαινισμένο, έναν από τους μεγαλύτερους ορόφους του παιδιατρικού νοσοκομείου «Η Αγία Σοφία». Πρόκειται για τον τέταρτο όροφο του νοσοκομείου, ο οποίος περιλαμβάνει δύο νοσηλευτικές μονάδες, συνολικής έκτασης 1.610 τετραγωνικών μέτρων και δυναμικότητας 70 κλινών. Ο πλήρης εκσυγχρονισμός των νοσηλευτικών μονάδων εντάσσεται στο έργο ολικής ανακαίνισης που υλοποιεί ο ΟΠΑΠ στα παιδιατρικά νοσοκομεία «Η Αγία Σοφία» και «Παναγιώτης και Αγλαΐας Κυριακού».

Την τελετή εγκαινίων τίμησε με την παρουσία του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπιος Παυλόπουλος. Στην εκδήλωση παρευρέθηκε, επίσης, ο Υπουργός Υγείας, κ. Ανδρέας Ξανθός.

Ο Εκτελεστικός Πρόεδρος του ΟΠΑΠ, κ. Καμίλ Ζίγκλερ, τόνισε: «Εδώ και περισσότερα από 60 χρόνια, η κοινωνική συνεισφορά αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της ταυτότητας του ΟΠΑΠ. Ως υπεύθυνος και αξιόπιστος εταίρος της ελληνικής κοινωνίας, παρέχουμε υποστήριξη σε πολλούς τομείς, συμπεριλαμβανομένου του ευαίσθητου τομέα της Υγείας. Σήμερα είναι μια σημαντική ημέρα για την μακροπρόθεσμη πρωτοβουλία μας για την πλήρη ανακαίνιση των παιδιατρικών νοσοκομείων «Η Αγία Σοφία» και «Παναγιώτης και Αγλαΐα Κυριακού». Μέσα σε πέντε χρόνια από την έναρξη του έργου, έχουμε ανακαινίσει το 64% των δύο μεγαλύτερων παιδιατρικών νοσοκομείων της Ελλάδας. Από την πλευρά μου, θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους όσοι εμπλέκονται σε αυτό το έργο, το οποίο υποστηρίζει έμπρακτα τη νέα γενιά της χώρας».

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΠΑΠ, κ. Ντάμιαν Κόουπ, δήλωσε: «Η δέσμευσή μας για τη στήριξη της κοινωνίας και τη δημιουργία ενός καλύτερου μέλλοντος για τη νέα γενιά της Ελλάδας είναι στο υψηλότερο επίπεδο. Είμαστε, λοιπόν, πολύ υπερήφανοι για το φιλόδοξο έργο μας, που αφορά στην πλήρη ανακαίνιση των δύο μεγαλύτερων παιδιατρικών νοσοκομείων της χώρας. Μέχρι σήμερα, έχουμε παραδώσει 24 έργα, συμπεριλαμβανομένων 18 νοσηλευτικών μονάδων, που αλλάζουν τα δύο νοσοκομεία και προσφέρουν αναβαθμισμένο περιβάλλον νοσηλείας σε εκατοντάδες χιλιάδες παιδιά. Συνεχίζουμε τη σκληρή δουλειά, με την ίδια αφοσίωση, ώστε να ολοκληρώσουμε την ανακαίνιση των δύο νοσοκομείων».

Ο Α’ Αντιπρόεδρος του ΟΠΑΠ, κ. Σπύρος Φωκάς, υπογράμμισε: «Η ανακαίνιση των δυο παιδιατρικών νοσοκομείων της χώρας αποτελεί ένα μεγάλο έργο, μια μεγάλη προσφορά στην ελληνική κοινωνία. Ο ΟΠΑΠ είναι αρωγός της ελληνικής κοινωνίας και υπεύθυνος εταιρικός πολίτης. Εδώ, είναι το καλύτερο παράδειγμα, με το οποίο υλοποιούμε την ευθύνη μας απέναντι στην ελληνική κοινωνία».

O Επικεφαλής Εταιρικών και Ρυθμιστικών Υποθέσεων του ΟΠΑΠ, κ. Οδυσσέας Χριστοφόρου, επεσήμανε: «Η ανακαίνιση των δυο παιδιατρικών νοσοκομείων συνεχίζεται. Η παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας σήμερα, μας δίνει χαρά και δύναμη να ολοκληρώσουμε το έργο μας. Οι μέτοχοι, η διοίκηση, οι εργαζόμενοι και οι πράκτορες του ΟΠΑΠ αισθανόμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι που θα ολοκληρώσουμε αυτό το έργο για τη νέα γενιά».

Από την πλευρά του ο Κοινός Διοικητής των Διασυνδεόμενων Νοσοκομείων, κ. Εμμανουήλ Παπασάββας, δήλωσε: «Ο ΟΠΑΠ είναι πολύτιμος αρωγός μας. Από τη πρώτη στιγμή στάθηκε δίπλα μας, εντάσσοντας την ανακαίνιση των δύο μεγαλύτερων παιδιατρικών νοσοκομείων της χώρας στο πρόγραμμα Εταιρικής Υπευθυνότητάς του. Θέλω να ευχαριστήσω τη διοίκηση του ΟΠΑΠ για την ευγενή προσφορά και την άψογη συνεργασία από το 2014, που ξεκινήσαμε αυτό το μεγάλο έργο ζωής».

Τα νέα έργα, στις δύο νοσηλευτικές μονάδες του παιδιατρικού νοσοκομείου «Η Αγία Σοφία», περιλαμβάνουν τον πλήρη εκσυγχρονισμό των ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων και των συστημάτων κλιματισμού, θέρμανσης και εξαερισμού, καθώς και τον εφοδιασμό με τον απαραίτητο γραφειακό και ξενοδοχειακό εξοπλισμό. Πραγματοποιήθηκαν, επίσης, εκτενείς χρωματικές και διακοσμητικές παρεμβάσεις, οι οποίες δημιουργούν πλέον ένα ευχάριστο περιβάλλον νοσηλείας για τους μικρούς ασθενείς.

Ο ΟΠΑΠ ξεκίνησε το έργο ανακαίνισης στα δύο νοσοκομεία «Η Αγία Σοφία» και «Παναγιώτης και Αγλαΐα Κυριακού» τον Απρίλιο του 2014, στο πλαίσιο του προγράμματος Εταιρικής Υπευθυνότητάς του. Μέχρι σήμερα έχει ολοκληρωθεί το 64% του έργου. Συνολικά, έχουν παραδοθεί 24 έργα ανακαίνισης, μεταξύ των οποίων 18 νοσηλευτικές μονάδες, συνολικής έκτασης 11.540 τετραγωνικών μέτρων και δυναμικότητας 415 κλινών.

Εταιρικό προφίλ

Ο Όμιλος ΟΠΑΠ έχει τα αποκλειστικά δικαιώματα για τη λειτουργία και τη διαχείριση αριθμολαχείων, παιχνιδιών αθλητικού στοιχήματος, αμοιβαίου ιπποδρομιακού στοιχήματος, λαχείων, στιγμιαίων τυχερών παιχνιδιών και παιγνιομηχανημάτων στην Ελλάδα και κατέχει ηγετική θέση στον κλάδο για την ενσωμάτωση των παγκόσμιων αρχών του Υπεύθυνου Παιχνιδιού στη δραστηριότητα του.

Ο ΟΠΑΠ ιδρύθηκε το 1958, διαθέτει το μεγαλύτερο δίκτυο διανομής και η απόκτησή του το 2013 από τον Όμιλο Emma Delta Hellenic Holdings έδωσε την απαραίτητη ώθηση για τη διασφάλιση της μελλοντικής ανάπτυξης και ανταγωνιστικότητας της εταιρείας σε διεθνές επίπεδο.

Το χαρτοφυλάκιο του ΟΠΑΠ με τα επιτυχημένα και δημοφιλή εμπορικά παιχνίδια: ΚΙΝΟ, ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ, ΤΖΟΚΕΡ, ΛΟΤΤΟ, ΠΡΟΤΟ, ΣΚΡΑΤΣ, ΠΡΟΠΟ, EXTRA 5, SUPER 3 συμβάλλει στην ανάπτυξη της εταιρείας και αποτελεί πηγή μιας συνεχώς διευρυνόμενης κοινωνικής συνεισφοράς. Αυτή μεταφράζεται ετησίως σε ουσιαστικά έργα παρέμβασης με απτά αποτελέσματα  για την κοινωνία, εξασφαλίζοντας στον ΟΠΑΠ μια ηγετική θέση μεταξύ των πρωταθλητών της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης στην Ελλάδα.

 

Περισσότερες πληροφορίες στο www.opap.gr