οπαδική-βία-στην-καλαμάτα-για-απόπειρ-1093307
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 26.04.2023 | 20:19

Οπαδική βία στην Καλαμάτα: Για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατηγορείται ο 22χρονος

Την αναβάθμιση του κατηγορητηρίου σε κακούργημα -απόπειρα ανθρωποκτονίας, ληστεία και παράβαση του νόμου περί αθλητισμού– αποφάσισε η Εισαγγελέας Καλαμάτας σε βάρος του 22χρονου, που έχει συλληφθεί για συμμετοχή στην αιματηρή επίθεση σε βάρος 31χρονου, το βράδυ της Κυριακής στο Ανατολικό Κέντρο Καλαμάτας και σήμερα αναμένεται να απολογηθεί.

Ο 22χρονος, σε βάρος του οποίου αρχικά είχε σχηματιστεί δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας περί αθλητισμού, επικίνδυνη σωματική βλάβη, απειλή και εξύβριση πέρασε χθες το κατώφλι του Δικαστικού Μεγάρου Καλαμάτας παίρνοντας προθεσμία για την απολογία του για το μεσημέρι της Τετάρτης.

Ο ίδιος πάντως αρνείται την εμπλοκή του στον τραυματισμό του 31χρονου, υποστηρίζοντας ότι προσπάθησε να ηρεμήσει τα πνεύματα και να τους χωρίσει.

Στο πλαίσιο των ερευνών έχουν γίνει τουλάχιστον 5 προσαγωγές και έχουν ληφθεί αντίστοιχες μαρτυρικές καταθέσεις, ενώ οι Αρχές έχουν ταυτοποιήσει έναν 20χρονο από την Αλβανία, που φέρεται ως το άτομο που κατάφερε τα χτυπήματα με γυάλινο αντικείμενο στο κεφάλι του 31χρονου, που είχαν ως αποτέλεσμα να χρειαστεί να κάνει 30 ράμματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ Καλαμάτας ο 20χρονος εντός της ημέρας αναμένεται να παρουσιαστεί αυτοβούλως ενώπιον του Εισαγγελέα.