«Ολυμπία Οδός» στην aftodioikisi.gr: Δεν υπάρχει χρονοδιάγραμμα αποκατάστασης -Προσπάθειες για μια λωρίδα - Aftodioikisi.gr
Τρίτη
17
Ιανουάριος
Back

«Ολυμπία Οδός» στην aftodioikisi.gr: Δεν υπάρχει χρονοδιάγραμμα αποκατάστασης -Προσπάθειες για μια λωρίδα

Μάχη με τον χρόνο δίνει η Ολυμπία Οδός για να αποκατασταθεί η κυκλοφορία στην περιοχή της Κακιάς Σκάλας. Αυτό δήλωσαν υπεύθυνοι της εταιρείας στην aftodioikisi.gr όπου επικοινώνησε μαζί τους.

Συγκεκριμένα δήλωσαν ότι  γίνονται προσπάθειες για να αποκατασταθεί η κυκλοφορία στο συγκεκριμένο τμήμα, αλλά σαφές χρονοδιάγραμμα δεν υπάρχει. Αλλά στόχος είναι να έχει παραδοθεί στην κυκλοφορία τουλάχιστον μια λωρίδα μέχρι σήμερα το βράδυ.

Νωρίτερα σε ανακοίνωση που είχε εκδώσει η εταιρία ενημέρωνε ότι στο σημείο βρισκόντουσαν μηχανικοί και ειδικοί αλπινιστές, οι οποίοι κάνουν τις απαραίτητες εργασίες καταγραφής του συμβάντος, με drone και οπτικό έλεγχο στις βραχοπροστασίες. Στη συνέχεια θα ακολουθήσει η απομάκρυνση και αποκατάσταση του οδοστρώματος. Δεν μπορεί να εκτιμηθεί ο χρόνος της επιχείρησης.

Επεξήγηση: Το χρονοβόρο και δυσκολότερο σημείο της επιχείρησης είναι η επιθεώρηση και καταγραφή του συμβάντος, καθώς πρέπει, πριν απομακρυνθούν από το οδόστρωμα τα κομμάτια του βράχου, να συλλεχθεί όλο το υλικό που θα επιτρέψει τη μελέτη του φαινομένου και θα καθοδηγήσει τα βήματα της αποκατάστασης. “Πολύ απλά, το εύκολο μέρος είναι να απομακρύνουμε το βράχο. Όμως μετά δεν θα ξέρουμε από ποιο ακριβώς σημείο αποκολλήθηκε, τη διαδρομή ακολούθησε και συνεπώς, που και πως θα πρέπει να επέμβουμε” αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Σημειώνεται ακόμα:

– Σχετικά με τα αίτια, η καταρρακτώδης βροχόπτωση που ήταν σε εξέλιξη όλη τη νύχτα ήταν προφανώς ο κύριος επιβαρυντικός παράγοντας. Ενδεχομένως σωρευτικά να επηρεάζει και η σεισμική δραστηριότητα της τελευταίας περιόδου.

– Το επίμαχο σημείο από το οποίο αποκολλήθηκε ο βράχος είναι από πολύ ψηλά, εκτός των ορίων του Έργου.

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!