Categories: Κοινωνία

ΟΛΜΕ: Το ΔΣ συνάντησε τον γγ του υπουργείου Παιδείας

Με τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Παιδείας, κ. Κόπτση, συναντήθηκε σήμερα το ΔΣ της ΟΛΜΕ.

Μετά την συνάντηση, η ΟΛΜΕ, με ανακοίνωσή της, γνωστοποίησε ότι θα συνεχίσει τις κινητοποιήσεις με πανελλαδική 3ωρη στάση εργασίας στις 13/01 ( 11.00-14.00) με συγκέντρωση στο υπουργείο Παιδείας στις 13.00.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΟΛΜΕ:
Αποτέλεσμα της παράστασης διαμαρτυρίας στις 19/12 έξω από το Υπουργείο Παιδείας για το θέμα της μονιμοποίησης των νεοδιόριστων ήταν η συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου.

Αντιπροσωπεία του ΔΣ της Ομοσπονδίας συναντήθηκε με τον κ. Κόπτση και έθεσε το μεγάλο ζήτημα της μονιμοποίησης των νεοδιόριστων που εκβιάζει και κρατάει σε ομηρία χιλιάδες συναδέλφους/ισσες που είδαν μετά από πολλά χρόνια να διορίζονται αλλά να μην προχωρά η μονιμοποίησή τους.

Ο Γενικός Γραμματέας ανέφερε τα ακόλουθα:
–        Το ζήτημα αυτό απασχόλησε πάρα πολύ τη νομική υπηρεσία του υπουργείου γι αυτό και άργησε να απαντήσει.
–        Δεν ισχύει ούτε ο Δημοσιοϋπαλληλικός κώδικας (που μιλούσε για απρόσκοπτη μονιμοποίηση των δόκιμων δημόσιων υπαλλήλων μετά τη διετία) ούτε ο νόμος Γαβρόγλου (που μιλούσε για Υπουργική Απόφαση που θα όριζε τους όρους για τη μονιμοποίηση μετά τη διετία) αλλά ο νόμος 4823/21, που αναφέρει ότι μετά τη διετία για την μονιμοποίηση απαιτείται αξιολόγηση των εκπαιδευτικών.
–        Η αξιολόγηση των νεοδιόριστων θα ξεκινήσει μετά την τοποθέτηση των νέων Συμβούλων και των νέων Διευθυντών/ντριών των σχολείων.
–        Δεν πρέπει να ανησυχούν οι συνάδελφοι/ισσες γιατί ο νόμος 4823/21 δεν αναφέρει ποινές για την αξιολόγηση παρά μόνο επιμόρφωση για όσους/ες έχουν χαμηλή βαθμολογία.

Οι εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας αντέκρουσαν την επιχειρηματολογία του Γενικού Γραμματέα λέγοντας ότι οι συνάδελφοι αυτοί διορίστηκαν πριν το νόμο 4823/21 για την αξιολόγηση και είναι
αδιανόητο να έρχεται τώρα το υπουργείο και να επικαλείται νόμο που ψηφίστηκε εκ των υστέρων. Οι συνάδελφοι αυτοί έπρεπε να μονιμοποιηθούν απρόσκοπτα όπως όριζε ο δημοσιοϋπαλληλικός κώδικας. Αν δούμε τα χρονοδιαγράμματα των κρίσεων αντιλαμβανόμαστε ότι τουλάχιστον μέχρι τον επόμενο Σεπτέμβριο οι συνάδελφοι/ισσες αυτοί/ες θα είναι σε ομηρία και θα ανησυχούν για το αύριο.

Για το λόγο αυτό το ΔΣ της ΟΛΜΕ συνεχίζει τις κινητοποιήσεις με πανελλαδική 3ωρη στάση εργασίας στις 13/01 ( 11.00-14.00) με συγκέντρωση στο Υπουργείο Παιδείας στις 13.00 και αντίστοιχα από τις ΕΛΜΕ της περιφέρειας στις ΔΔΕ της περιοχής τους.

Η αντιπροσωπεία της Ομοσπονδίας στη συνέχεια:
–       εξέφρασε την αποδοκιμασία της για την μη πραγματοποίηση συνάντησης με το ΔΣ του ΙΕΠ από το 2019 μέχρι σήμερα. Ο Γενικός Γραμματέας υποσχέθηκε ότι θα μεταφέρει το αίτημα.
–        ζήτησε την επανεργοποίηση της επιτροπής υπηρεσιακών μεταβολών αλλά και άλλων τρεχόντων ζητημάτων που λειτουργούσε μέχρι το 2017 και έλυνε άμεσα προβλήματα που αντιμετώπιζαν οι συνάδελφοι/ισσες μας. Ο Γ.Γ. είπε ότι θα συζητήσει το αίτημα και θεωρεί ότι μπορεί να επαναλειτουργήσει μια τέτοια επιτροπή.
–        ζήτησε να ενημερωθεί αν θα υπάρξουν από τη νέα χρονιά προσλήψεις αναπληρωτών γιατί αυτή τη στιγμή τρέχουν οι αιτήσεις για έκτακτες προσλήψεις μέσω του ΟΠΣΥΔ και οι
συνάδελφοι θέλουν να γνωρίζουν για να αποφασίσουν ανάλογα. Ο κ. Κόπτσης είπε ότι θα υπάρξουν και νέες προσλήψεις αναπληρωτών και στη Γενική αλλά και στην Ειδική Αγωγή.

Comments are closed.


Recent Posts

Ρομά επιτέθηκαν σε υπάλληλο της δημοτικής αστυνομίας

Επεισόδιο μεταξύ Ρομά και δημοτικών αστυνομικών, σημειώθηκε σύμφωνα με πληροφορίες, χθες λίγο πριν τις 10 το πρωί, στο κέντρο της…

4 λεπτά ago

Ίσθμός της Κορίνθου: Η εντυπωσιακή επαναλειτουργία του από ψηλά

Από σήμερα 1/06/2023 ο Ισθμός της Κορίνθου επαναλειτουργεί πιο ασφαλής από ποτέ. Τα έργα για την στήριξη των πλαϊνών πρανών…

9 λεπτά ago

Δήμος Τρίπολης: Προσλήψεις 6 ατόμων στα ΚΔΑΠ

Την πρόσληψη 6 ατόμων με σύμβαση ΙΔΟΧ για απασχόληση 7 ωρών ημερησίως στα ΚΔΑΠ, ανακοινώνει ο Δήμος Τρίπολης. Αναλυτικά:

16 λεπτά ago

Απορρίμματα – Ρόδος: Με προσφυγή στα δικαστήρια απειλεί ο δήμαρχος

Την 15η Ιουνίου 2023 εκπνέει η νέα προθεσμία που δόθηκε στην ανάδοχο ένωση εταιρειών που έχει προκριθεί στον διεθνή διαγωνισμό…

16 λεπτά ago

Συνελήφθη 19χρονος για απόπειρα αρπαγής 9χρονου έξω από σχολείο

Στα χέρια της Αστυνομίας βρίσκεται ένας 19χρονος από το Πακιστάν, μετά την καταγγελία πατέρα 9χρονου μαθητή για απόπειρα αρπαγής του…

18 λεπτά ago

ΣΕΗ: «Οι τηλεοπτικές παραγωγής δεν ζητούν ηθοποιούς αλλά..influencers»

Σε μία σοβαρή καταγγελία αναφορικά με τον τρόπο επιλογής των ηθοποιών που στελεχώνουν τα καστ των τλεοπτικών σειρών, προχώρησε το…

20 λεπτά ago