ολλανδή-δημοσιογράφος-τι-απαντά-σε-αυ-959442
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 11.11.2021 | 07:00

Ολλανδή δημοσιογράφος: Τι απαντά σε αυτούς που τη λένε «φιλότουρκη»

Η Ολλανδή δημοσιογράφος που εξόργισε τον Κυριάκο Μητσοτάκη, στη συνέντευξη Τύπου με τον Ολλανδό πρωθυπουργό, Μαρκ Ρούτε, μίλησε στην τηλεόραση του Alpha και μεταξύ άλλων απάντησε σε αυτούς που την κατηγορούν πως είναι “φιλότουρκη”.

“Ήμουν από τις πρώτες δημοσιογράφους που έγραψαν για την Τουρκία. Πήγα στην Τουρκία, έκανα τεράστια ρεπορτάζ. Εάν ήμουν ανταποκρίτρια στην Τουρκία, θα πολεμούσα την τουρκική εξουσία μ’ αυτό που κάνω. Αλλά αυτά τα ξέρω. Όλοι ξέρουμε ποια παιχνίδια παίζει η Τουρκία, ότι η Τουρκία είναι μία δικτατορία”, δήλωσε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα τόνισε πως «η Ελλάδα είναι η χώρα των παιδιών μου. Λατρεύω τους Έλληνες»

Σε άλλο σημείο της συνέντευξης διέψευσε πως έχει Πακιστανούς υπηρέτες, που βγάζουν τα σκυλιά της βόλτα, όπως υποστήριξε γείτονάς της: “Στο σπίτι μου φιλοξενώ έναν κάτοικο της Ύδρας, ο οποίος είναι άστεγος και διαφορετικά θα πεθάνει από κρύο στη βάρκα του. Πότε πότε έρχονται τα παιδιά μου και φίλοι μου, ενώ ακόμα έχω τρία σκυλιά από τον δρόμο”.

Για τη σύλληψή της στην Ύδρα το 2021 με την κατηγορία πως φιλοξενούσε Αφγανό μετανάστη, το αίτημα ασύλου του οποίου έχει απορριφθεί, η ίδια υποστήριξε ότι “δεν ήταν παράνομος”.