ολυμπία-οδός-ολοκληρώνονται-τον-ιούλ-33312
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 16.06.2017 | 12:28

Ολυμπία Οδός: Ολοκληρώνονται τον Ιούλιο οι ασφαλτοστρώσεις

Σε περίπου ένα μήνα ολοκληρώνονται οι ασφαλτοστρώσεις στην Ολυμπία Οδό σε όλο το τμήμα του άξονα από Ελευσίνα μέχρι Πάτρα. Συγκεκριμένα και σύμφωνα με πληροφορίες του ypodomes.com από το Υπουργείο Υποδομών και την παραχωρησιούχο εταιρεία, η τοποθέτηση αντιολισθηρού τάπητα προχωρά με ταχείς ρυθμούς.

Ξεκινώντας από το ρεύμα προς Αθήνα ολοκληρώθηκαν προ ημερών οι εργασίες ασφαλτόστρωσεις στο τμήμα από την Πάτρα μέχρι το Αίγιο. Αντίθετα σε εξέλιξη είναι οι εργασίες ασφαλτόστρωσης στο τμήμα Αίγιο-Ξυλόκαστρο, όπου γίνονται εργασίες ανά σημεία (στα τμήματα που υπάρχουν σήραγγες έχουν ολοκληρωθεί).

Τώρα, στο ρεύμα προς Πάτρα συνεχίζονται οι ασφαλτοστρώσεις στο τμήμα Ξυλόκαστρο-Πάτρα και αναμένεται να ολοκληρωθούν περίπου στα μέσα Ιουλίου. Οι εργασίες είναι πολύ προχωρημένες και σύμμαχος σε αυτό είναι και ο καιρός. Μόλις λάβει τέλος η ασφαλτόστρωση, σύμφωνα με πληροφορίες του ypodomes.com πρόκειται να ξεκινήσει και η λειτουργία, όλων των σταθμών διοδίων του αυτοκινητόδρομου.

Κλείνοντας το θέμα των ασφαλτοστρώσεων, αξίζει να αναφέρουμε πως έχει δοθεί άδεια και γίνονται ασφαλτροστρώσεις και στο τμήμα Ελευσίνα-Κόρινθος.

Αναφορικά με τις εκκρεμότητες ανά τμήματα σύμφωνα με πολύ ασφαλείς πηγές του ypodomes.com έχουμε τα παρακάτω:

-Στο Δερβένι Κορινθίας αναμένεται να ολοκληρωθεί από την ΕΡΓΟΣΕ το υπόγειο τμήμα κάτω από τον αυτοκινητόδρομο σε μήκος 250 μέτρων.

-Στο Καμάρι Κορινθίας έχουν τελειώσει τα αρχαιολογικά όμως ο χώρος παρελήφθη με χρονική καθυστέρηση και τώρα εκτελούνται εργασίες.

-Σε Καμάρες και Αραχωβίτικα προχωρά από την ΕΡΓΟΣΕ η κατασκευή γεφυρών πάνω από τον αυτοκινητόδρομο.

-Στον Υπέρ-Κόμβο Ρίου λειτουργούν οι κόμβοι προς/από τη Γέφυρα, ενώ συνεχίζεται η κατασκευή των υπόλοιπων κλάδων σύνδεσης με προφανή στόχο, σύμφωνα με το Υπουργείο, να λειτουργήσει μέχρι το τέλος Αυγούστου.

Ξεκίνησε επίσης με αρκετή καθυστέρηση η κατασκευή του ΣΕΑ Ψαθόπυργου που αντικαθιστά την λειτουργία του ΣΕΑ Ρίου. Οι εργασίες εκτιμάται ότι θα μπορούσαν να ολοκληρωθούν μέχρι το τέλος του έτους, οπότε θα μπορέσει να ξεκινήσει και η λειτουργία του.

Σε κάθε περίπτωση μεγάλος στόχος είναι οι οδηγοί του Αυγούστου να κυκλοφορούν στον νέο αντιολισθηρό τάπητα και τα όποια έργα απομείνουν να ολοκληρωθούν μέχρι τα τέλη καλοκαιριού, οπότε έχουμε και την λήξη της οριακής προθεσμίας εκτέλεσης έργων. Να σημειώσουμε ότι σύμφωνα με τη συμφωνία για επιπλέον 6 μήνες από αυτή την προθεσμία έχει η ολοκλήρωση του Κόμβου Ρίου.