όλοι-ψάχνουν-ποιος-είναι-ο-άνδρας-που-π-542369
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 09.10.2018 | 09:19

Όλοι ψάχνουν ποιος είναι ο άνδρας που παίζει με το κινητό του σε φωτο του 1943

Τα όρια ανάμεσα στην αλήθεια και το ψέμα, την πραγματικότητα και το φανταστικό, είναι κάτι παραπάνω από δυσδιάκριτα στον κόσμο των social media. Οι θεωρίες συνωμοσίας δίνουν και παίρνουν, μαζί με τα hoaxes και τα fake news. Το μόνο που χρειάζεται είναι κάποιος να κάνει την αρχή…. Όπως συνέβη με τη δημοσίευση μιας ρετρό φωτογραφίας από το Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο που πολλοί πιστεύουν ότι κρύβει έναν “ταξιδιώτη του χρόνου” από την εποχή μας…

Όλα ξεκίνησαν όταν ο Stuart Humphryes δημοσίευσε στο Twitter μια αναπαλαιωμένη φωτογραφία που τραβήχτηκε το 1943 στο Twitter, η οποία απεικονίζει εργάτες εργοστασίου να ξεκουράζονται σε μία παραλία της Κορνουάλης. Το μόνο του ερώτημα ήταν αν μπορεί κανείς να αναγνωρίσει ποιά είναι αυτή η παραλία.

Κάποιοι πιο παρατηρητικοί ωστόσο εντόπισαν κάτι που τους κίνησε πολύ περισσότερο το ενδιαφέρον και την περιέργεια.

Στη φωτογραφία εμφανίζεται ένας άντρας που μοιάζει να περιεργάζεται το… κινητό του τηλέφωνο! Πράγμα πρακτικά αδύνατο αφού η σχετική τεχνολογία δεν αποκαλύφθηκε παρά αρκετές δεκαετίες αργότερα.

Ήταν θέμα χρόνου να ξεκινήσει η παραφιλολογία. Πολλοί έκαναν λόγο για “χρονοταξιδιώτη” ο οποίος επεξεργάζεται την κινητή συσκευή του (εν μέσω του πλήθους)… Άλλωστε δεν είναι η πρώτη φορά που κάποιος εντοπίζει κάποιον ή κάτι σε μία φωτογραφία ή ένα έργο τέχνης, που να “μαρτυρά” ότι έρχεται από άλλη εποχή.

Από την άλλη πλευρά, υπήρξαν και κάποιοι πιο προσγειωμένοι και πραγματιστές, που θεωρούν ότι ο μυστήριος άνδρας μάλλον… στρίβει ένα τσιγάρο την ώρα του διαλείμματός του…