όλγα-κεφαλογιάννη-δείχνει-στο-instagram-συντ-857560
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 28.12.2020 | 11:49

Όλγα Κεφαλογιάννη: Δείχνει στο Instagram συνταγή από κρητικό φαγητό! (φώτο, βίντεο)

Η Όλγα Κεφαλογιάννη, αποφάσισε να περάσει την τελευταία Κυριακή του 2020…. μαγειρεύοντας!! Μάλιστα θέλησε να φτιάξει μια από τις αγαπημένες της συνταγές… κρητικό φαγητό!

Δημοσιεύοντας μερικά στιγμιότυπα στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram, η γνωστή πολιτικός αποκάλυψε στους διαδικτυακούς φίλους της ότι σήμερα θα μαγειρέψει το παραδοσιακό κρητικό πιλάφι, ενώ δεν δίστασε να μοιραστεί μαζί τους και τη συνταγή της.

“Τελευταία Κυριακή του 2020 και σκέφτηκα να μοιραστώ μαζί σας μια παραλλαγή της συνταγής για παραδοσιακό Κρητικό πιλάφι (χωρίς πολλά λιπαρά).

Τα υλικά που θα χρειαστείτε:

Ένα ολόκληρο κοτόπουλο (κατά προτίμηση χωριάτικο)

Ρύζι “καρολίνα”

Λαχανικά (καρότα, σέλινο, κολοκύθια)

Φρεσκοστυμμένο χυμό λεμόνι

Αλάτι, πιπέρι

Βράζουμε σε μια μεγάλη κατσαρόλα το κοτόπουλο μαζί με τα λαχανικά μέχρι να μαλακώσουν. Μπορούμε να προσθέσουμε αλάτι και πιπέρι (εγώ βάζω και μπούκοβο γιατί μου αρέσουν τα καρυκεύματα). Όταν είναι έτοιμο το κοτόπουλο και τα λαχανικά, τα αποσύρουμε από τη φωτιά. Σουρώνουμε το ζουμί. Για να φτιάξουμε το πιλάφι ακολουθούμε το γνωστό κανόνα 1 προς 3 (δηλ. για 1 φλιτζάνι ρύζι χρειαζόμαστε 3 φλιτζάνια ζουμί).

Σε χωριστή κατσαρόλα βάζουμε για κάθε 1 φλιτζάνι ρύζι, 3 φλιτζάνια ζουμί. Αφήνουμε να βράσει σε μέτρια φωτιά και αν θέλουμε προσθέτουμε λίγες σταγόνες έξτρα παρθένο ελαιόλαδο για τη γεύση. Υπολογίζουμε περίπου 15’ και μετά προσθέτουμε φρέσκο χυμό λεμόνι (εγώ βάζω ένα λεμόνι ανά φλιτζάνι) και αφήνουμε να βράσει λίγο ακόμα. Όταν τσεκάρουμε ότι είναι έτοιμο το ρύζι, το αποσύρουμε από τη φωτιά και σκεπάζουμε την κατσαρόλα με μια πετσέτα για 5-10 λεπτά.

Σερβίρουμε το πιλάφι και το συνοδεύουμε με το κοτόπουλο και τα λαχανικά. (Αν δεν θέλετε να φτιάξετε πιλάφι για πολλά άτομα, μπορείτε να φυλάξετε το ζωμό στο ψυγείο ή την κατάψυξη και να το χρησιμοποιήσετε αργότερα)”, έγραψε η Όλγα Κεφαλογιάννη στην ανάρτησή της.