όλα-τα-ονόματα-των-συμμετεχόντων-στη-ν-77186
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 25.11.2016 | 16:14

Όλα τα ονόματα των συμμετεχόντων στη νεοσύστατη «Ένωση Ανώτατων και Ανώτερων Δικαστών και Εισαγγελέων»

Το Διοικητικό Συμβούλιο της νεοσύστατης «Ένωσης Ανώτατων και Ανώτερων Δικαστών και Εισαγγελέων» είναι 11μελές, η θητεία του 3ετής και σήμα της έχει το ζυγό και το σφυρί, ενώ έγιναν γνωστά τα ονόματα των δικαστών και εισαγγελέων της διοικούσας προσωρινής διοίκησης, όπως και τα 40 ιδρυτικά ονόματα της νέας Ένωσης.

Ειδικότερα, το καταστατικό της «Ένωσης Ανώτατων και Ανώτερων Δικαστών και Εισαγγελέων», το οποίο εγκρίθηκε από το Ειρηνοδικείο Αθηνών, με την υπ’ αριθμ. 450/2016 απόφαση (ειρηνοδίκης η Ειρήνη Μαραγκάκη), αποτελείται από 24 άρθρα και προβλέπει ότι πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου θα είναι δικαστής του ανώτατου βαθμού, ο οποίος συγκεντρώνει την απόλυτη πλειοψηφία του αριθμού των μελών.

Παράλληλα, το καταστατικό προβλέπει, μεταξύ των άλλων, ότι μπορούν να εγγραφούν μέλη, δικαστές και εισαγγελείς όλων των βαθμών της Πολιτικής και Ποινικής Δικαιοσύνης, ανεξαρτήτως βαθμού. Με άλλα λόγια, μπορεί να εγγραφούν στην νέα Ένωση από το βαθμό του προέδρου και του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, έως και το βαθμό του δόκιμου ειρηνοδίκη. Ακόμη, μπορεί να εγγραφούν ως επίτιμα μέλη, συνταξιούχοι δικαστές και εισαγγελείς, αλλά και πρόσωπα «τα οποία αποδεδειγμένα έχουν προσφέρει εξαιρετικές υπηρεσίες για την κατοχύρωση της ανεξαρτησίας του δικαστικού λειτουργήματος». Στο Διοικητικό Συμβούλιο της εν λόγω Ένωσης μπορεί να συμμετέχουν ακόμη και ειρηνοδίκες Α΄ τάξης.

Σύμφωνα πάντα με το καταστατικό, οι εκλογές θα διεξάγονται σε δύο συνεχόμενες Κυριακές του μήνα Μαρτίου. Την πρώτη Κυριακή θα διεξάγονται στις έδρες των Εφετείων, εκτός της Αθήνας και του Πειραιά και την επόμενη Κυριακή θα διεξάγονται στην Αθήνα και τον Πειραιά.

Η προσωρινή διοικούσα επιτροπή απαρτίζεται ως κάτωθι:

Πρόεδρος ο αντιπρόεδρος του ΑΠ Γεράσιμος Φουρλάνος, αναπληρωτής πρόεδρος η αντιπρόεδρος ΑΠ. Χρυσούλα Παρασκευά, Α΄ αντιπρόεδρος ο αρεοπαγίτης Γεώργιος Αναστασάκος, Β’ αντιπρόεδρος ο εισαγγελέας εφετών Αργύριος Δημόπουλος, γενικός γραμματέας ο εφέτης Δημήτριος Κατσανάς και ταμίας ο εφέτης Γεώργιος Αλμπούρας.

Τέλος, τα 40 ιδρυτικά μέλη της νεοσύστατης Ένωσης είναι:

Η πρόεδρος του Αρείου Πάγου Βασιλική Θάνου-Χριστοφίλου, οι αντιπρόεδροι του ΑΠ. Ιωάννης Γιαννακόπουλος, Ειρήνη Κιουρκτσόγλου -Πετρουλάκη, Δήμητρα Μπουρνάκα-Λεοντάρη, Γεράσιμος Φουρλάνος, Ασπασία Καρέλλου, Χρυσούλα Παρασκευά και Γεώργιος Σακκάς, οι αρεοπαγίτες Αβρακόμη Θούα, Μαρία Γκανιάτσου, Μαρία Τζανακάκη, Ευγενία Προγάκη, Πέτρος Σαλίχος, Αγγελική Αλειφεροπούλου, Μαρία Παπασωτηρίου, Παρασκευή Καλαϊτζή, Μιλιτιάδης Χατζηγεωργίου, Γεώργιος Μιχολιάς, Θωμάς Γκατζογιάννης, Θεόδωρος Τζανάκης, Γεώργιος Αναστασάκος, Ειρήνη Καλού -Ζακοπούλου, Χαράλαμπος Μαχαίρας και Νικόλαος Τσάκος, οι πρόεδροι Εφετών Θεόδωρος Σπηλιάδης, Αντώνιος Πλακίδας και Βασιλική Μπαζάκη-Δρακούλη, οι εφέτες Καλλιόπη Κουτουράτσα, Γέωργιος Αλμπούρας, Ιωάννα Κοσίνα, Παρασκευή Δημοσθένους-Μαλακάση, Μαρία Τσιριμώκου και Δημήτριος Κατσανάς, οι εισαγγελείς Εφετών Αργύρης Δημόπουλος, Αθανάσιος Τσολοδήμος και Γεώργιος Σιώπης, ο αντεισαγγελέας Εφετών Θεοφάνης Λιούτας και οι ειρηνοδίκες Α΄ τάξης Ελένη Λάγγαρη, Χριστοφίλη Ασημάκου και Καλλιόπη Πανάγου.