ΟΚΕ: Σιωπά ο Μπακογιάννης για τα αιολικά πάρκα της Ευρυτανίας

Παρέμβαση πραγματοποίησε η υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων της Ομάδας Κοινωνικής Εγρήγορσης (ΟΚΕ) Αγγελική Οικονόμου, κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου (18-02-2019), με θέμα την αποτροπή κατασκευής αιολικών πάρκων στον ορεινό όγκο των Αγράφων Ευρυτανίας.

Η Α. Οικονόμου ζήτησε από τους διοργανωτές της εκδήλωσης, να πληροφορηθεί για τις θέσεις τού περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Κώστα Μπακογιάννη γύρω από το θέμα.

Η απάντηση που έλαβε, ήταν ότι μολονότι ο κ. Μπακογιάννης επισκέφτηκε μόνος του τον Υπουργό Περιβάλλοντος Γιώργο Σταθάκη εν τούτοις δεν προέβη σε καμία ενέργεια για το θέμα ούτε προχώρησε στην έκδοση κάποιας σχετικής ανακοίνωσης.

Αναφορικά με τα αιολικά πάρκα η ΟΚΕ συμφωνεί ότι: αλλοιώνουν το τοπίο μετατρέποντας το σε βιομηχανικό, προκαλούν αλλαγή στο μικροκλίμα, επιφέρουν οικολογική καταστροφή, διανοίγοντας υποχρεωτικά δρόμους, με τεράστια απώλεια δάσους, καθώς για κάθε ανεμογεννήτρια αντιστοιχεί και ένας αγροτικός δρόμος, μεγάλου πλάτους.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΟΤΑ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ, ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ, ΠΑΡΚΑ, ΟΚΕ, ΣΙΩΠΑ, ΑΙΟΛΙΚΑ, ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!