οικονόμου-κραυγαλέα-παράνομη-πράξη-934387
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 08.09.2021 | 22:04

Οικονόμου: «Κραυγαλέα παράνομη πράξη» η έκδοση πλαστών πιστοποιητικών εμβολιασμού

Για κραυγαλέα παράνομη πράξη μίλησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, αναφερθείς στα περιστατικά πλαστών πιστοποιητικών εμβολιασμών, τονίζοντας, παράλληλα, ότι η νέα νομοθεσία επιτρέπει, πλέον, την άμεση ιχνηλάτηση και δίνει τη δυνατότητα της άμεσης παρέμβασης επ’αυτών.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ALPHA, ο κ. Οικονόμου ανέφερε ότι το θεσμικό πλαίσιο για τις ποινές είναι συγκεκριμένο και προβλέπει πρόστιμο μέχρι 5.000 ευρώ και πειθαρχικές ποινές που φτάνουν μέχρι την απόλυση.

«Η προσωπική μου άποψη είναι ότι οι πειθαρχικές διαδικασίες πρέπει να οδηγήσουν στην απόλυση αλλά η κυβέρνηση δεν ελέγχει τα πειθαρχικά», συνέχισε σημειώνοντας πως επειδή έχουν εμπλακεί και οι εισαγγελικές αρχές, εκτός από τις διοικητικές και τις πειθαρχικές κυρώσεις, υπάρχουν και ποινικές διαδικασίες.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε ότι δεν πρέπει να υπάρχει καμία ανοχή σε τέτοια φαινόμενα και σημείωσε πως «χθες η αντιπολίτευση διάλεξε να μην ψηφίσει αυτά τα μέτρα» και υπογράμμισε για τα περιστατικά πλαστών εμβολιασμών πως «πρέπει να συμφωνήσουμε ότι πρόκειται για ακραία παράνομη πράξη που στρέφεται κατά της κοινωνίας».

«Θα έχουμε μέτρα και στήριξη των εισοδημάτων με τρόπο έμμεσο»

Σχετικά με το θέμα της ακρίβειας ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε ότι η κυβέρνηση θα συνεχίσει την πολιτική της για να δυναμώσει τα ελληνικά νοικοκυριά.

«Έχει αυξήσει το διαθέσιμο εισόδημα, δημιουργεί ρυθμούς ανάπτυξης», ανέφερε ενώ για την ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στη ΔΕΘ είπε «να αφήσουμε τον πρωθυπουργό να κάνει τις ανακοινώσεις».

Και συμπλήρωσε: «Θα έχουμε μέτρα και στήριξη των εισοδημάτων με τρόπο έμμεσο. Για την αναμενόμενη δυσάρεστη πραγματικότητα η πολιτική μας βασίζεται σε τρεις άξονες.

Ο πρώτος είναι η συνέχιση της πολιτικής που ενδυναμώνει το εισόδημα και δημιουργεί δουλειές. Η δεύτερη επιλογή μας είναι ότι η κυβέρνηση θα κάνει ό,τι περνάει από το χέρι της για να λειτουργεί σωστά η αγορά, ο καταναλωτής να έχει επιλογές και να υπάρχει σωστή εποπτεία για να μην υπάρξει αισχροκέρδεια. Ο τρίτος άξονας είναι στοχευμένες παρεμβάσεις, για παράδειγμα στο ηλεκτρικό ρεύμα ή σε οτιδήποτε άλλο σχετίζεται με την ενέργεια.

Εκεί θα έχουμε ανακοινώσεις από τον πρωθυπουργό. Η κυβέρνηση αποδεικνύει ότι δεν παρατηρεί απλώς το φαινόμενο. Μας ανησυχεί και θα φροντίσουμε ώστε το κύμα της ακρίβειας να έχει το μικρότερο δυνατό αποτύπωμα στην τσέπη των πολιτών», κατέληξε.