οικογένεια-11χρονου-το-μαχαίρι-να-φτάσε-1102748
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 12.12.2022 | 13:30

Οικογένεια 11χρονου: Το μαχαίρι να φτάσει στο κόκκαλο

«Διαχείριση απώλειας μαθητή- σοκ θανάτου» ήταν το θέμα σήμερα στις σχολικές αίθουσες του 9ου Δημοτικού Σχολείου Σερρών, που επαναλειτούργησε από τις 8.15 έως τις 11.30, παρουσία ψυχολόγου σε κάθε τάξη , μετά την φονική έκρηξη του καυστήρα πριν από επτά ημέρες που στοίχισε τη ζωή ενός 11χρονου μαθητή και των τραυματισμό άλλων δύο μαθητών.

Την ίδια ώρα γραπτό αίτημα για αναζήτηση συμπληρωματικών στοιχείων στο πλαίσιο της προανάκρισης για το θάνατο του αδικοχαμένου Βασίλη στην αυλή του σχολείου του, κατέθεσε σήμερα το πρωί στο αρμόδιο Αστυνομικό Τμήμα Σερρών ο πληρεξούσιος Δικηγόρος της οικογένειας του 11χρονου, Δημήτρης Γκολέμης.

Σε δηλώσεις του εξερχόμενος του Αστυνομικού Μεγάρου ο κ. Γκολέμης τόνισε «Στη φάση αυτή θέλω να τονίσω τρία πράγματα. Πρώτον, σήμερα το σχολείο ξανά λειτουργεί και οι υπαίτιοι της τραγωδίας συνεχίζουν να βρίσκονται στη θέση τους. Καλούμε τους ιεραρχικά, διοικητικά προϊσταμένους τους να κινήσουν τις αρμόδιες διαδικασίες που πρέπει να γίνουν, να αποδοθούν ευθύνες σε διοικητικά και ιεραρχικά σ’ αυτούς που ευθύνονται για το περιστατικό και να απομακρυνθούν αν πρέπει με βάση το διοικητικό δίκαιο από τις θέσεις τους” είπε ο κ. Γκολέμης.

Παράλληλα ζήτησε να σταματήσει η μετάθεση ευθυνών γιατί αυτό προσβάλλει τη μνήμη του αδικοχαμένου μικρού Βασίλη και έκανε γνωστό ότι η οικογένεια είναι αποφασισμένη να πάει μέχρι τέλους την υπόθεση και το μαχαίρι να φτάσει στο κόκκαλο.