οι-πόλεις-με-την-καλύτερη-ποιότητα-ζωή-720708
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 25.09.2022 | 12:40

Οι πόλεις με την καλύτερη ποιότητα ζωής στην Ευρώπη -Σε ποια θέση βρίσκεται η Αθήνα

Για πολλούς ανθρώπους στη Δυτική Ευρώπη η πανδημία αποτελεί παρελθόν, όσο οι μάσκες είναι μια μικρή μειοψηφία και τα lockdowns μια μακρινή, αν και οδυνηρή, ανάμνηση.

Αυτή η επιστροφή στην κανονικότητα αντικατοπτρίζεται σε μια έρευνα για τις «κατοικήσιμες» πόλεις που συνέταξε η EIU (Economist Intelligence Unit), το τμήμα δηλαδή έρευνας και ανάλυσης του Ομίλου Economist το οποίο παρέχει υπηρεσίες προβλέψεων και συμβουλευτικών υπηρεσιών μέσω έρευνας και ανάλυσης.

πίνακας του Economist

Ο δείκτης συγκρίνει 172 πόλεις σε όλον τον κόσμο σε πέντε κατηγορίες: πολιτισμός και περιβάλλον, εκπαίδευση, υγειονομική περίθαλψη, υποδομές και σταθερότητα. Πολλές από τις πιο βιώσιμες πόλεις του κόσμου στη φετινή έκδοση βρίσκονται στη Δυτική Ευρώπη: Η Βιέννη καταλαμβάνει την πρώτη θέση για τρίτη φορά σε πέντε χρόνια. Δύο άλλες, η Κοπεγχάγη και η Ζυρίχη, καταφέρνουν να μπουν στην πρώτη πεντάδα.

Η Αθήνα για δεύτερη φορά στη λίστα με τις 10 ομορφότερες πόλεις του κόσμου

Να σημειωθεί πως η Αθήνα έκανε άλμα 19 θέσεων, παίρνοντας την 73η θέση στη γενική κατάταξη της λίστας με τις πόλεις που έχουν την καλύτερη ποιότητα ζωής.