Οι πόλεις με την καλύτερη ποιότητα ζωής στην Ευρώπη -Σε ποια θέση βρίσκεται η Αθήνα - Aftodioikisi.gr
Παρασκευή
2
Δεκέμβριος
Back

Οι πόλεις με την καλύτερη ποιότητα ζωής στην Ευρώπη -Σε ποια θέση βρίσκεται η Αθήνα

Για πολλούς ανθρώπους στη Δυτική Ευρώπη η πανδημία αποτελεί παρελθόν, όσο οι μάσκες είναι μια μικρή μειοψηφία και τα lockdowns μια μακρινή, αν και οδυνηρή, ανάμνηση.

Αυτή η επιστροφή στην κανονικότητα αντικατοπτρίζεται σε μια έρευνα για τις «κατοικήσιμες» πόλεις που συνέταξε η EIU (Economist Intelligence Unit), το τμήμα δηλαδή έρευνας και ανάλυσης του Ομίλου Economist το οποίο παρέχει υπηρεσίες προβλέψεων και συμβουλευτικών υπηρεσιών μέσω έρευνας και ανάλυσης.

πίνακας του Economist

Ο δείκτης συγκρίνει 172 πόλεις σε όλον τον κόσμο σε πέντε κατηγορίες: πολιτισμός και περιβάλλον, εκπαίδευση, υγειονομική περίθαλψη, υποδομές και σταθερότητα. Πολλές από τις πιο βιώσιμες πόλεις του κόσμου στη φετινή έκδοση βρίσκονται στη Δυτική Ευρώπη: Η Βιέννη καταλαμβάνει την πρώτη θέση για τρίτη φορά σε πέντε χρόνια. Δύο άλλες, η Κοπεγχάγη και η Ζυρίχη, καταφέρνουν να μπουν στην πρώτη πεντάδα.

Η Αθήνα για δεύτερη φορά στη λίστα με τις 10 ομορφότερες πόλεις του κόσμου
Να σημειωθεί πως η Αθήνα έκανε άλμα 19 θέσεων, παίρνοντας την 73η θέση στη γενική κατάταξη της λίστας με τις πόλεις που έχουν την καλύτερη ποιότητα ζωής.

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!