οι-περιοχές-που-το-σουβλάκι-στοιχίζει-1034714
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 17.06.2022 | 13:57

Οι περιοχές που το σουβλάκι στοιχίζει ακόμα… δύο ευρώ (βίντεο)

Το σουβλάκι παραμένει αγαπημένο φαγητό των Ελλήνων, αλλά δυστυχώς η τιμή του που σε πολλές περιοχές πλησιάζει πια και τα 4 ευρώ… δύσκολα καταπίνεται.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Mega, το πιο ακριβό τυλιχτό σουβλάκι το έχει η Κρήτη με τη μέση τιμή να έχει σκαρφαλώσει στα 3,68, ακολουθεί η Θεσσαλονίκη με 3,54 ευρώ. Στη Αθήνα το σουβλάκι φτάνει στα 3,28 ευρώ. Στη Λάρισα η τιμή του κυμαίνεται στα 3,14 ευρώ, στο Βόλο στα 2,98 ευρώ.

«Αυτή τη στιγμή βεβαίως είμαστε γύρω στα 3,60€, 3,70€ για το πίτα γύρο χοιρινό σουβλάκι, ντομάτα, πατάτα, σως. Εξαρτώμεθα βεβαίως από τους προμηθευτές από όλα τα υπόλοιπα που μας κυνηγάνε, την ενέργεια, τα έξοδα, τα χαρτιά, τα λάδια» υπογράμμισε ο ιδιοκτήτης καταστήματος εστίασης Δημήτρης Εικοσιδυός.




Η μέση τιμή 

Στο γνωστό πίτα γύρος στη Θεσσαλονίκη φτάνει τα τρεισήμισι ευρώ, ενώ ανάλογα με το τι θέλει να προσθέσει ο κάθε πελάτης μπορεί να ξεπεράσει και τα 4,50 ευρώ.

Το εύρος των τιμών είναι όμως πολύ μεγάλο ακόμα και στις γειτονιές της Αττικής, με την μέση τιμή για ένα τυλιχτό σουβλάκι να έχει εδραιωθεί πλέον στα 3,5 ευρώ.

Στις γειτονιές της Αττικής ακριβότερο βρίσκουμε το σουβλάκι στα Μελίσσια με την τιμή να φτάνει στα 3,93 ευρώ και στα Βριλήσσια με 3,81 ευρώ. Πιο οικονομικό το σουβλάκι στο Κερατσίνι όπου κοστίζει 2 ευρώ και στην Ομόνοια 2,20 ευρώ.

Η εκτόξευση των τιμών λοιπόν φαίνεται ότι παίζει καταλυτικό ρόλο και στην αλλαγή των διατροφικών συνηθειών μας, ακόμη και στο πλέον παραδοσιακό μας έδεσμα.