οι-οκτώ-θεωρίες-για-το-επικό-φινάλε-του-434833
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 16.05.2019 | 19:41

Οι οκτώ θεωρίες για το επικό φινάλε του Game of Thrones

Ποιος θα καθίσει τελικά στον σιδερένιο θρόνο; Αυτό προσπαθούν να απαντήσουν οι πολυάριθμες θεωρίες που αναπτύσσουν στις διαδικτυακές κοινότητες και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης οι φανς της τηλεοπτικής σειράς-φαινόμενο.

 Εδώ και χρόνια οι οπαδοί του Game of Thrones προσπαθούν να ξεκλειδώσουν τα μυστικά στο ιδιαίτερο φαντασιακό σύμπαν που έχει δημιουργήσει ο συγγραφέας Τζορτζ Μάρτιν. Έχουν γραφτεί χιλιάδες ιστορίες και θεωρίες για την εξέλιξη των πρωταγωνιστών. Τώρα οι φανς επικεντρώνουν το ενδιαφέρον τους στο τελευταίο επεισόδιο και προσπαθούν να μαντέψουν τι περιμένει τους αγαπημένους ήρωες τους.

Αυτή τη στιγμή επικρατούν 8 θεωρίες γύρω από το επικό φινάλε:

Ο λόρδος Βάρις έχει ήδη δηλητηριάσει την Ντενέρις

Στις αρχές του πέμπτου επεισοδίου ο λόρδος Βάρις έχει στείλει ένα μικρό κορίτσι με φαγητό στην Ντενέρις. Το παιδί μπαίνει στο δωμάτιο του και τον ενημερώνει ότι η βασίλισσα δεν τρώει. «Θα δοκιμάσουμε ξανά στο δείπνο», της απαντά. Αυτό το σημείο οι φανς πιστεύουν ότι είναι ξεκάθαρο ότι ο Βάρις προσπαθούσε να δηλητηριάσει την Ντενέρις, γεγονός που θα μπορούσε να εξηγήσει και την ξαφνική ψυχική αλλαγή της που οδήγησε στην καταστροφή του Κινγκς Λάντινγκ.

Οι Λευκοί Οδοιπόροι επιστρέφουν

Το Games of Thrones είναι γνωστό για τα επικά και τολμηρά σεναριακά βήματα που φέρνουν τεράστιες εκπλήξεις και ανατροπές κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή. Αρκετοί πιστεύουν ότι μία επιστροφή των απέθαντων Λευκών Οδοιπόρων και του Βασιλιά της Νύχτας θα υπηρετήσει το Game of Thrones που όλοι αγαπήσαμε. Ορισμένοι φανς επιμένουν ότι οι άνθρωποι κατάφεραν πολύ εύκολα να κατατροπώσουν την απειλή του Βασιλιά της Νύχτας, ο οποίος θα αναστηθεί. Η θεωρεία κερδίζει έδαφος καθώς πρόσφατα σε συνέντευξη οι σεναριογράφοι της σειράς αρνήθηκαν να απαντήσουν ερώτηση για το εάν επιστρέφουν οι Λευκοί Οδοιπόροι.

Η στρατιά που θα τα βάλει με την Ντενέρις

Πριν την εκτέλεση του με φωτιά από τον δράκο της Ντενέρις ο λόρδος Βάρις έγραφε γράμματα για την πραγματική καταγωγή και τους γονείς του Τζον Σνόου χωρίς να γνωρίζουμε τους αποδέκτες. Σε κάποια στιγμή φαίνεται να καίει ένα από τα σημειώματα λίγο πριν τον συλλάβουν οι στρατιώτες της Ντενέρις. Αρκετοί εικάζουν ότι περιοχές όπως η Πεδιάδα και αλλού δεν θα θέλουν να υποταχθούν σε έναν ακόμη τύραννο. Μόλις μάθουν για την πραγματική ταυτότητα του Τζον Σνόου δεν θεωρείται απίθανο να συγκεντρωθεί ένας στρατός που θα στηρίξει την άνοδο του στον σιδερένιο θρόνο κόντρα στην Ντενέρις.

Ο Τζον Σνόου πεθαίνει

Όταν ο Τζον Σνόου αναστήθηκε στο Μαύρο Κάστρο η Μελισάντρε, η οποία τον ανέστησε με μάγια, είπε ότι έχει έναν σκοπό να υπηρετήσει από τον Θεό του Φωτός γι’ αυτό και επέστρεψε στους ζωντανούς. Ορισμένοι φανς υποστηρίζουν ότι ο πραγματικός σκοπός του Τζον Σνόου θα είναι να γλιτώσει τον κόσμο από έναν ακόμη τύραννο που θα καθίσει στον σιδερένιο θρόνο. Γι’ αυτό και υποψιάζονται ότι στην προσπάθεια του να σκοτώσει την Ντενέρις θα σκοτωθεί και ο ίδιος.

Η Ντενέρις θα πεθάνει

Άλλοι οπαδοί της σειράς πιστεύουν ότι ένα τραγικό τέλος ταιριάζει στο γεμάτο προδοσία σύμπαν του Game of Thrones. Έτσι ποντάρουν ότι η Ντενέρις θα πεθάνει, καθώς έχει χάσει την λογική της και μετά την σφαγή στο Κινγκς Λάντινγκ δεν υπάρχει εξιλέωση ή επιστροφή. Με τον Βασιλιά της Νύχτας να έχει σκοτωθεί η Ντενέρις είναι η τελευταία απειλή για την ανθρωπότητα. Και αυτή η θεωρία υποστηρίζει ότι θα γίνει μία τελική αναμέτρηση μεταξύ του Τζον Σνόου και της Ντενέρις.

Όλο αυτό το διάστημα η Ντενέρις είναι έγκυος

Σε παρά πολλά επεισόδια αρκετών κύκλων της σειράς η Ντενέρις επιμένει και ενημερώνει τους κοντινούς της ανθρώπους ότι δεν μπορεί να γίνει ποτέ μητέρα μετά την αποβολή που είχε. Ορισμένοι φανς είναι ενθουσιασμένοι με την εικόνα της Ντενέρις να λέει στον Τζον Σνόου ότι είναι έγκυος με το παιδί τους και εκείνος να υποχρεώνεται να δείξει έλεος στην γυναίκα που κάποτε αγάπησε. Το παιδί τους μπορεί να συνεχίσει να μάχεται με την κληρονομιά των γονιών του και τη σύγκρουση των οίκων Σταρκ και Ταργκάριεν. Άλλοι πιθανολογούν ότι η γέννηση του μπορεί να επαναφέρει την λογική της Ντενέρις.

Ο Μπραν ανήκει στους κακούς

Ο νεότερος απόγονος του οίκου των Σταρκ δεν συμμετείχε και ιδιαίτερα σε αυτό το νέο κύκλο επεισοδίων. Ο Μπραν έχει ακόμη το σημάδι στο χέρι του από το άγγιγμα του Βασιλιά της Νύχτας. Αρκετοί φανς επιμένουν ότι όπως τα μωρά αλλά και ο δράκος Βισέριον μετατράπηκαν σε Λευκούς Οδοιπόρους με το άγγιγμα του Βασιλιά της Νύχτας έτσι και ο Μπραν μπορεί να έχει πάρει ένα μέρος της κακής ενέργειας του. Άλλοι επιμένουν ότι μπορεί ακόμη και να έχει αρχίσει την διαδικασία για να γίνει ο επόμενος Βασιλιάς της Νύχτας και να «ξυπνήσει» τους Λευκούς Οδοιπόρους.

Ο πρίγκιπας της προφητείας είναι η Άρια

Σε αρκετά σημεία της σειράς υπήρχε η υπόθεση ότι η Ντενέρις είναι η πριγκίπισσα που θα σώσει την ανθρωπότητα, ένας τίτλος που συνδέεται με τη προφητεία για τον απόλυτο ήρωα Azor Ahai. Οι περισσότεροι υποστηρίζουν ότι μετά την καταστροφή του Κινγκς Λάντινγκ η Ντενέρις δεν μπορεί πλέον να έχει τον τίτλο του Azor Ahai. Άλλοι επιμένουν ότι η Άρια θα είναι αυτή που θα την σκοτώσει και μάλιστα ο Τζον Σνόου θα θυσιάσει τον εαυτό του προκειμένου να γίνει αυτό. Κάποιοι υποστηρίζουν ότι ο Σνόου θα αυτοκτονήσει προκειμένου η Άρια να χρησιμοποιήσει το πρόσωπο του για να πλησιάσει και να σκοτώσει την Ντενέρις.

Πηγή: ΣΚΑI