οι-κόκκινες-περιοχές-που-δεν-θα-ανοί-745063
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 22.01.2021 | 20:20

Οι «κόκκινες» περιοχές που δεν θα ανοίξουν τα Λύκεια -Ποιες είναι στην Αττική

Μπορεί στις περισσότερες περιοχές της Ελλάδας τα περισσότερα Γυμνάσια και Λύκεια να ανοίξουν την 1η Φεβρουαρίου, ωστόσο, υπάρχουν και εκείνες που είναι στο «κόκκινο» και οι μαθητές των Λυκείων δεν θα πάνε στο σχολείο τους, αλλά θα συνεχίσουν την τηλεκπαίδευση.

Ειδικότερα και μετά τα νεότερα στοιχεία που παρουσίασε την Παρασκευή 22/1 ο Νίκος Χαρδαλιάς οι περιοχές που θα παραμείνουν κλειστά τα Λύκεια είναι:

– Στην Περιφερειακή Ενότητα Βοιωτίας, όπου αυτή τη στιγμή υπάρχουν 114 ενεργά κρούσματα και από την ιχνηλάτηση έχουν προκύψει 182 στενές επαφές τους που βρίσκονται σε κατ’ οίκον περιορισμό, και

 – Στην Περιφερειακής Ενότητα Λέσβου, που έχει αυτή τη στιγμή 59 ενεργά κρούσματα με 112 στενές επαφές.
– Στο Δήμο Σπάρτης, που έχει 49 ενεργά κρούσματα,

– Στο Δήμο Εορδαίας καθώς και στη Δημοτική Κοινότητα Κρόκου του Δήμου Κοζάνης και την Δημοτική Ενότητα Σιάτιστας του Δήμου Βοΐου της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης, που έχουν αυτή τη στιγμή 66, 33 και 13 ενεργά κρούσματα αντίστοιχα.

– Στο Δήμο Ασπροπύργου της Περιφερειακής Ενότητας Δυτικής Αττικής, που έχει 78 ενεργά κρούσματα, όσο και για το Δήμο Αχαρνών της Περιφερειακής Ενότητας Ανατολικής Αττικής.

Σχετικά με το Δήμο Αχαρνών, να σημειωθεί ότι τα επιδημιολογικά δεδομένα σε συγκεκριμένες περιοχές του προκαλούν ιδιαίτερο προβληματισμό, καθώς αντί να παρατηρείται μείωση, την τελευταία εβδομάδα έχουμε αύξηση των ενεργών κρουσμάτων. Χθες για παράδειγμα υπήρχαν 175 ενεργά κρούσματα έναντι 166 πριν από μία εβδομάδα και παρά τα πρόσθετα μέτρα που έχουν ληφθεί.

Σημειώνεται ότι έως την 1η Φεβρουαρίου δεν αποκλείεται κάποιες από τις περιοχές αυτές να βγουν από το σκληρό lockdown, εφόσον το επιδημιολογικό φορτίο πέσει και έτσι να ανοίξουν τα λύκεια και να μπουν κάποιες άλλες στις οποίες το ιικό φορτίο θα αυξηθεί.

Όλα αυτά θα οριστικοποιηθούν φτάνοντας στην επίμαχη ημερομηνία που είναι η 1η Φεβρουαρίου.

Δείτε ΕΔΩ την λίστα του υπ. Παιδείας