Categories: Κοινωνία

Οι Γιατροί του Κόσμου στα Διαπόντια Νησιά

Στα Διαπόντια Νησιά βρίσκονται από σήμερα το πρωί, οι Γιατροί του Κόσμου, προκειμένου να προσφέρουν ιατρική φροντίδα στους κατοίκους του ακρογωνιαίου βορειοδυτικού τμήματος της ελληνικής επικράτειας.

Δεκαμελές κλιμάκιο των Γιατρών του Κόσμου Ελλάδας, αποτελούμενο από έμπειρο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, με παθολόγο, γεροντολόγο, πνευμονολόγο, μαία, νευρολόγο και βοηθό ιατρού, θα επισκεφθεί σήμερα με Ιατρική Κινητή Μονάδα, το αγροτικό ιατρείο Οθωνών, αύριο Κυριακή το αγροτικό ιατρείο Ερείκουσας, και τη Δευτέρα το αγροτικό ιατρείο Μαθρακίου.

Στόχος της αποστολής είναι να προσφέρει ιατρική φροντίδα, υπηρεσίες πρόληψης, αλλά και ενημέρωση στους κατοίκους των τριών νησιών, ενισχύοντας τη λειτουργία των τοπικών αγροτικών ιατρείων.

«Bρισκόμαστε σήμερα στα Διαπόντια νησιά, σε αυτήν την ακριτική περιοχή της Ελλάδας, για να προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας στους κατοίκους, διασφαλίζοντας το βασικό ανθρώπινο δικαίωμα στην υγεία και ενισχύοντας τη λειτουργία των τοπικών αγροτικών ιατρείων. Η δεκαμελής ομάδα μας θα προσφέρει ιατρική φροντίδα και ενημέρωση σε θέματα υγείας που αντιμετωπίζουν οι συνάνθρωποί μας και ιδιαίτερα οι πιο ευάλωτοι ηλικιωμένοι που έχουν ανάγκη ακόμα περισσότερο τη φροντίδα όλων μας.

Σε αποστολές σαν κι αυτή, έχουμε μαζί μας ως εφόδια, το αμέριστο ενδιαφέρον του κόσμου για τον συνάνθρωπό του, που άλλοτε εκφράζεται μέσω δωρεών και άλλοτε με την εθελοντική συμμετοχή, καθώς και τις συνεργασίες με φορείς και ιδιώτες, που εξασφαλίζουν την αποτελεσματικότητα και τη συνέχεια αυτών των δράσεων.

Οι αποστολές των Γιατρών του Κόσμου σε απομακρυσμένες περιοχές της Ελλάδας, τονίζουν ακόμα πως καμία απόσταση δεν μπορεί να είναι εμπόδιο στην πρόσβαση ολοκληρωμένων υπηρεσιών υγείας, για αυτό συνεχίζουμε τις δράσεις μας για να είμαστε εκεί, όπου υπάρχουν άνθρωποι» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η παθολόγος- γεροντολόγος, Αθηνά Γρέκα.

Τα Διαπόντια Νησιά αποτελούν το δυτικότερο νησιωτικό σύμπλεγμα της Ελλάδας και κατοικούνται από ελάχιστους μόνιμους κατοίκους, εκ των οποίων οι περισσότεροι είναι άτομα μεγαλύτερης ηλικίας.

Η ομάδα των Γιατρών του Κόσμου που επισκέπτεται τα Διαπόντια Νησιά, αποτελείται από τον υπεύθυνο αποστολής Θεοκλή Πιέρο, τη συντονίστρια Ιωάννα Νικολαΐδου, τον οδηγό Σπύρο Παπαδήμα, την παθολόγο-γεροντολόγο Αθηνά Γρέκα, τον πνευμονολόγο Μάριο Παναγιώτου, τη νευρολόγο Σύλια Γερασοπούλου, τη νοσηλεύτρια Δέσποινα Μπανιώτη, τη μαία ‘Αννα Γλυνού και τη φοιτήτρια φυσιοθεραπείας-βοηθό ιατρείου, Ζωή Παναγίδη.

Η αποστολή πραγματοποιείται σε συνεργασία της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων και τη συνδρομή Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, που θα μεταφέρει το κλιμάκιο στα νησιά.

Comments are closed.


Recent Posts

Κιβωτός του Κόσμου: Αποκάλυψη για το… «άγουρο γιουσουφάκι»

Την ώρα που το δεύτερο αγόρι, το οποίο καταγγέλλεται ότι είχε πέσει θύμα ασέλγειας από τον πατέρα Αντώνιο στην ηλικία…

3 λεπτά ago

Έφυγε από τη ζωή ο ραδιοφωνικός παραγωγός Κώστας Μπέσιος

Έφυγε ξαφνικά από τη ζωή ο ραδιοφωνικός παραγωγός και δημιουργός του Stretto, Κώστας Μπέσιος. Ο Κώστας Μπέσιος ήταν δημιουργός του…

7 λεπτά ago

Εξάρχεια-ΕΛ.ΑΣ: 21 προσαγωγές, 9 συλλήψεις & 3 αστυνομικοί τραυματίες

Σε 21 προσαγωγές ατόμων προχώρησε χθες η ΕΛ.ΑΣ, κατά την διάρκεια των επεισοδίων που έγιναν το βράδυ στα Εξάρχεια μετά…

9 λεπτά ago

Ο Καραγκιόζης έγινε ανιμέισον ταινία

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η επίσημη πρεμιέρα της πρώτης ελληνικής ταινίας animation Καραγκιόζης The Movie το Σάββατο 3 Δεκεμβρίου στον ιστορικό κινηματογράφο…

12 λεπτά ago

Γερμανία: Συλλήψεις εξτρεμιστών – Σχεδιάζαν επίθεση στο κοινοβούλιο

Μια εκτεταμένη επιχείρηση της γερμανικής αστυνομίας στους κόλπους οργανώσεων της άκρας δεξιάς και υποστηρικτών θεωριών συνωμοσίας οδήγησε σήμερα το πρωί…

23 λεπτά ago

Στενά του Ορμούζ: Ιρανικό στρατιωτικό σκάφος πλησίασε αμερικανικά πολεμικά πλοία

Το μεικτό διοικητήριο των αμερικανικών ένοπλων δυνάμεων που είναι αρμόδιο για τη Μέση Ανατολή, γνωστό ως CENTCOM, ανακοίνωσε χθες ότι…

30 λεπτά ago