οι-151-fake-εφαρμογές-που-πρέπει-να-διαγράψετ-110454
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 01.11.2021 | 09:34

Οι 151 fake εφαρμογές που πρέπει να διαγράψετε

Την προσοχή στους χρήστες smartphones εφιστά η εταιρεία κυβερνοασφάλειας Avast με άρθρο της για μια επιβλαβή εκστρατεία ονόματι UltraSMS, η οποία τρέχει το τελευταίο διάστημα με στόχο να εξαπατήσει εκατομμύρια χρήστες.

Πρόκειται ουσιαστικά για fake εφαρμογές που διαμοιράζονται μέσω SMS σε ανυποψίαστους χρήστες. Πάνω από 10,5 εκατομμύρια άτομα έχουν κατεβάσει τις συγκεκριμένες εφαρμογές σύμφωνα με την Avast.

Οι εφαρμογές που ανακαλύφθηκαν είναι ουσιαστικά πανομοιότυπες στη δομή τους, πράγμα που σημαίνει ότι η ίδια βασική δομή της εφαρμογής επαναχρησιμοποιείται πολλές φορές. Αυτά τα αντίγραφα μεταμφιέζονται ως γνήσιες εφαρμογές μέσω καλά κατασκευασμένων app profiles στο Play Store.

Τα προφίλ διαθέτουν φωτογραφίες και δελεαστικές περιγραφές εφαρμογών μαζί με συχνά υψηλούς μέσους όρους αξιολογήσεων. Ωστόσο, με μια πιο προσεκτική εξέταση, έχουν γενικόλογες δηλώσεις πολιτικής απορρήτου και διαθέτουν βασικά προφίλ προγραμματιστών, συμπεριλαμβανομένων γενικών διευθύνσεων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Τείνουν επίσης να έχουν πολυάριθμες αρνητικές κριτικές από χρήστες που αναγνώρισαν σωστά τις εφαρμογές ως απάτες ή έχουν πέσει στην παγίδα της απάτης”, εξηγεί η ομάδα της Avast.

Δείτε τη λίστα: