oδηγός-εγκλώβισε-με-το-όχημά-του-αμεα-τ-1112732
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 24.12.2022 | 11:46

Oδηγός εγκλώβισε με το όχημά του ΑμεΑ- Τι σημείωμα του άφησαν

Ανεκδιήγητος εγκλωβισμός ατόμων με κινητικά προβλήματα στον Βόλο, που έμειναν εγκλωβισμένα με τα αναπηρικά αμαξίδιά τους στο πεζοδρόμιο στην είσοδο του δημοτικού θεάτρου. Για περισσότερη από μία ώρα βρίσκονταν ακινητοποιημένοι στο σημείο, περιμένοντας παρέμβαση από την αστυνομία ή πότε οι οδηγοί των παράνομα παρκαρισμένων οχημάτων θα απομάκρυναν τα αυτοκίνητά τους μπροστά από την ράμπα που υπάρχει.

Μόλις πριν από δύο ημέρες με πρωτοβουλία της Διεύθυνσης Βιώσιμης Κινητικότητας του Δήμου Βόλου, στην πλατεία Ρήγα Φεραίου, δημιουργήθηκαν δύο ράμπες, προκειμένου να έχουν πρόσβαση προς το Δημαρχείο της πόλης, πολίτες με αναπηρικά αμαξίδια.

«Δεν πρόλαβε να στεγνώσει… το τσιμέντο και οι ράμπες αποκλείστηκαν από παράνομα σταθμευμένα αυτοκίνητα», αναφέρει ΑμεΑ, που εγκλωβίστηκε στο σημείο για 70 ολόκληρα λεπτά, όπως κατήγγειλε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ.

Ο δημότης κάλεσε την αστυνομία και περίμενε υπομονετικά. Επί τόπου έσπευσαν αστυνομικοί, που ξήλωσαν τις πινακίδες από το όχημα που είχε αποκλείσει τη ράμπα, ενώ βοήθησαν τόσο τον ίδιο, όσο και έναν ακόμη που επίσης βρισκόταν αποκλεισμένος στο σημείο με το αναπηρικό αμαξίδιό του, να απεγκλωβιστούν.

Χρειάστηκε όμως να περιμένουν πάνω από μία ώρα, μέχρι να μπορέσουν να πάρουν τον δρόμο για το σπίτι τους, εμφανώς ταλαιπωρημένοι. Ο ένας άφησε σημείωμα στο παρμπρίζ του ενός οχήματος: «Αν ήσουν γάιδαρος δεν θα άφηνες το αυτοκίνητό σου εδώ. Με αγάπη, ένας ανάπηρος. Καλές γιορτές».