οασθ-απλήρωτοι-για-δύο-μήνες-οι-εργαζό-81210
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 07.11.2016 | 18:29

ΟΑΣΘ: Απλήρωτοι για δύο μήνες οι εργαζόμενοι – Κινητοποιήσεις στο … βάθος

Νέα διορία στην ηγεσία του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών μέχρι και το Σάββατο 12 Νοεμβρίου δίνουν οι εργαζόμενοι του ΟΑΣΘ, καθώς μετά την πληρωμή των δεδουλευμένων δύο μηνών έχουν άλλους δύο μήνες χωρίς να καταβληθεί ο μισθός τους. Το δίμηνο συμπληρώνεται και τυπικά στις 12 Νοεμβρίου, ενώ οι εργαζόμενοι δεν απορρίπτουν το ενδεχόμενο και νέων κινητοποιήσεων.

«Έχουμε στείλει τα απαραίτητα έγγραφα στο υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών και περιμένουμε απάντηση από τη διοίκηση του ώστε να δούμε τι θα γίνει με το θέμα της μισθοδοσίας», ανέφερε στη Thessnews ο πρόεδρος των εργαζόμενων του Οργανισμού, Δημήτρης Τσερμενίδης.

Όπως λέει, μάλιστα, εφόσον δεν υπάρξει ανταπόκριση από πλευράς κυβέρνησης τότε θα αποφασίσουν τον τρόπο των κινητοποιήσεων τους.

Οι εργαζόμενοι είχαν δρομολογήσει τον νέο κύκλο των κινητοποιήσεων τους, ωστόσο το θέμα είχε «παγώσει» λόγω του επικείμενου ανασχηματισμού, αφού κανείς δεν γνώριζε τι μέλει γενέσθαι με το μέλλον του Χρήστου Σπίρτζη.

Εφόσον παρέμεινε στο υπουργείο άμεσα οι εργαζόμενοι κινήθηκαν προς νέο κύκλο επαφών. Αξίζει να σημειωθεί ότι σε εξέλιξη βρίσκεται ο έλεγχος στα οικονομικά του Οργανισμού μετά από παρέμβαση εισαγγελέα.