οασθ-απίστευτος-συνωστισμός-στα-λεωφ-180940
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 12.10.2021 | 10:29

ΟΑΣΘ: Απίστευτος συνωστισμός στα λεωφορεία που περνούν από πανεπιστήμια – Τι λέει η διοίκηση

Έντονος συνωστισμός παρατηρείται από χθες -οπότε ξεκίνησε και επίσημα το νέο ακαδημαϊκό έτος- στα λεωφορεία του ΟΑΣΘ που περνούν από τα πανεπιστήμια, με τους φοιτητές του ΑΠΘ και του ΠΑΜΑΚ να στοιβάζονται κυριολεκτικά ο ένας πάνω στον άλλον προκειμένου να φθάσουν στον προορισμό τους.

Την προηγούμενη εβδομάδα σταδιακά οι φοιτητές μετά από ένα χρόνο μαθημάτων μέσω τηλεκπαίδευσης επέστρεψαν στη Θεσσαλονίκη για να ενσωματωθούν στα Πανεπιστημιακά Ιδρύματα της πόλης -συμπεριλαμβανομένου και του ΤΕΙ στη Σίνδο. Η δια ζώσης λειτουργία των μαθημάτων, όμως, αυτόματα αύξησε έντονα την κινητικότητα στον ιστό του πολεοδομικού συγκροτήματος της Θεσσαλονίκης.

Όπως μπορείτε να δείτε στις φωτογραφίες και στα βίντεο του ThessToday.gr, τα λεωφορεία που εξυπηρετούν το φοιτητικό κοινό της πόλης και επεκτείνονται στον άξονα της Εγνατίας «γεμίζουν» από τις πρώτες στάσεις ακόμα, δημιουργώντας συνωστισμό και ταυτόχρονα ταλαιπωρία μέχρι τον τελικό προορισμό.

Χαρακτηριστική είναι η εικόνα μέσα από το λεωφορείο της γραμμής 7 που εξυπηρετεί επιβατικό κοινό από τον Άγιο Ιωάννη έως το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας. Στάση Ευζώνων – Γαλλικό Ινστιτούτο.

Η ώρα δείχνει 08.45. Εντός του οχήματος επικρατεί αδιανόητος συνωστισμός, κυρίως από φοιτητές που κατευθύνονται προς τα Πανεπιστημιακά Ιδρύματα. Είναι ένα από τα δρομολόγια του ΟΑΣΘ με αυξημένη κίνηση λόγω της άφιξης των φοιτητών στην πόλη.

«Θα πυκνώσουμε τα δρομολόγια προς τα Πανεπιστημιακά Ιδρύματα»

Ο πρόεδρος του ΟΑΣΘ, Γιώργος Σκόδρας, μιλώντας στο ThessToday.gr τόνισε ότι έχει ενημερωθεί πλήρως για το ζήτημα του συνωστισμού στα λεωφορεία που εξυπηρετούν το φοιτητικό κοινό της πόλης, υπογραμμίζοντας ότι θα αυξηθούν τα δρομολόγια που διασχίζουν την Εγνατία.

«Προσπαθούμε να “γεμίσουμε” τα δρομολόγια για να τα “σπρώξουμε” στις γραμμές που εξυπηρετούν τον άξονα της Εγνατίας και που κατευθύνονται προς τα Πανεπιστήμια», σημείωσε ο κ. Σκόδρας, συμπληρώνοντας ότι θα γίνει «τράμπα» με λεωφορεία που επαρκούν στη δυτική πλευρά της πόλης.

Ο πρόεδρος του ΟΑΣΘ δήλωσε επίσης πως δεν αναφέρθηκαν ιδιαίτερα προβλήματα σε άλλα δρομολόγια, παρά το γεγονός ότι εξυπηρετούν επίσης φοιτητές. «Η γραμμή του 14 που περιμέναμε να πιεστεί δεν εμφάνισε ιδιαίτερη πίεση, ενώ, ίδια εικόνα έχουμε και για το 27 και για το 10 που επίσης κατευθύνονται προς ΑΠΘ – ΠΑΜΑΚ.»

Από σήμερα τα αυξημένα δρομολόγια

Κλείνοντας, ο Γιώργος Σκόδρας αφουγκραζόμενος την επιτακτική ανάγκη για λύση στο ζήτημα του συνωστισμού, τόνισε ότι τα αυξημένα δρομολόγια θα ξεκινήσουν από σήμερα, Τρίτη.

πηγή: thesstoday.gr