Ο «Τοίχος της Καλοσύνης» – Αυθόρμητη δράση αλληλεγγύης στη Καισαριανή

Ο “Τοιχος της Καλοσύνης” στην Καισαριανή είναι η αυθόρμητη κίνηση μιας παρέας ανθρώπων της πόλης, που γεννήθηκε από την ανάγκη για αλληλεγγύη και ανιδιοτελή προσφορά προς τον συνάνθρωπο μας.

Η ιδέα και ο σκοπός της προσπάθειας είναι να σταματήσει αυτό το καθημερινό πλέον φαινόμενο (που έχουν δει οι περισσότεροι από εμάς) συνάνθρωποί μας να ψάχνουν στα σκουπίδια για φαγητό ή ρουχισμό, που έχουν αφήσει εκεί οι γείτονες.

Θέλοντας να προσφέρουμε σε αυτούς τους ανθρώπους άμεσα μια ανάσα αξιοπρέπειας δημιουργούμε τους τοίχους της καλοσύνης, τοποθετώντας στις γειτονιές κρεμάστρες όπου οι συμπολίτες θα αφήνουν καθαρό φαγητό και ρουχισμό, ελπίζοντας έτσι ότι αυτό το θέαμα που μας πληγώνει όλους να περιοριστεί.

Βασικός στόχος είναι, να «φύγουν» οι σακούλες (καθαρό φαγητό) από τους κάδους σκουπιδιών και να τοποθετούνται σε ένα πιο ασφαλές και αξιοπρεπές μέρος (κρεμάστρες).

«Πιστεύουμε ότι δεν πρέπει να πηγαίνει χαμένη ούτε μία μπουκιά φαγητό και κανένας συνάνθρωπός μας να μην ψάχνει στα σκουπίδια για φαγητό.

Eπιδίωξή μας είναι να ευαισθητοποιηθούν οι περίοικοι-γείτονες ώστε να στηρίξουν και να συνδράμουν περισσότερο. Αν δείτε και σεις στη γειτονιά σας μια πολύχρωμη κρεμάστρα, βάλτε πάνω της μια σακουλίτσα με μια μερίδα φαγητό η ρούχα. Αυτός που θα την πάρει θα σας ευγνωμονεί. Μια μερίδα φαγητό που περίσσεψε και θα πεταχτεί (τις πιο πολλές φορές γιατί πραγματικά ο άλλος δεν ξέρει τι άλλο να την κάνει) τώρα θα υπάρχει τρόπος ώστε να μην πάει χαμένη και να αξιοποιείται.

Αν σας ενδιαφέρει να συμμετέχετε, βρείτε ένα τοίχο στην γειτονιά σας και στείλτε μήνυμα στην σελίδα. Θα επικοινωνήσουμε μαζί σας και κάποιο μέλος της ομάδας σύντομα θα περάσει να τοποθετήσει άλλη μια κρεμάστρα αγάπης», αναφέρουν στην σελίδα της δράσης στο facebook.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗ, ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ, ΤΟΙΧΟΣ ΚΑΛΟΣΥΝΗΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!