ο-ρόλος-του-ελεγκτή-σε-μια-απίστευτη-322745
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 20.08.2018 | 16:08

Ο ρόλος του «ελεγκτή» σε μια απίστευτη περίπτωση ρευματοκλοπής

Αντιμέτωποι με απίστευτες διαπιστώσεις έρχονται καθημερινά οι υπάλληλοι του ΔΕΔΔΗΕ, που ερευνούν καταγγελίες για ρευματοκλοπές. Ούτε λίγο-ούτε πολύ, στα “πράσα” πιάστηκε στην Κρήτη ακόμη και υπάλληλος από τα εργολαβικά συνεργεία που πληρώνει η ΔΕΗ για να διενεργούν τους ελέγχους.

Τις αποκαλύψεις επιβεβαιώνουν ακόμη και τα στελέχη της διοίκησης του ΔΕΔΔΗΕ, που δεν κρύβουν την ανησυχία τους για την έκταση του προβλήματος.

Η διαπίστωση πως έβαλαν τον “λύκο να φυλάει τα πρόβατα” ήταν γνωστή στις υπηρεσίες του ΔΕΔΔΗΕ στην υπόλοιπη χώρα, καθώς είχαν βγει στο φως περιπτώσεις παρανομιών εκ των έσω!

Ανάλογες εικόνες καταγράφονται, ωστόσο, και στην Κρήτη, όπου πρόσφατα άρχισαν να αποκαλύπτονται και κρούσματα ρευματοκλοπής από προσωπικό που εργάζεται για λογαριασμό της ΔΕΗ.

Όπως αποκάλυψε στην “ΚΡΗΤΗ TV” ο πρόεδρος του τεχνικού προσωπικού της ΔΕΗ στην Κρήτη Γιάννης Βρέντζος, πρόκειται για κάποια άτομα τα οποία εργάστηκαν στα ιδιωτικά συνεργεία, και τα οποία επιχειρούν για λογαριασμό του ΔΕΔΔΗΕ με εργολαβία και αποστολή να βοηθήσουν στον εντοπισμό ρευματοκλοπών.

«Υπάρχουν φαινόμενα τα οποία είναι πάρα πολύ λυπηρά. Άνθρωποι, συνεργάτες, ηλεκτρολόγοι, οι οποίοι τρώνε “ψωμί” από την Επιχείρηση δουλεύοντας ως εργολάβοι για τον εντοπισμό ρευματοκλοπών, κλέβουν οι ίδιοι ρεύμα!

Υπάρχουν, δυστυχώς, και τέτοια κρούσματα, τα οποία σιγά-σιγά αρχίζουν και βγαίνουν στην επιφάνεια.

Ελέγχονται, βλέπετε, και εκείνοι, οι συνεργαζόμενοι εργολάβοι, όπως φυσικά ελέγχεται και το τακτικό προσωπικό του ΔΕΔΔΗΕ. Είχαμε κρούσματα στην υπόλοιπη χώρα. Έχει προκύψει τέτοιο περιστατικό και εδώ στην Κρήτη, στον τόπο μας», ανέφερε ο κ. Βρέντζος.

Πατέντες… κάθε λογής

Τα τελευταία χρόνια, το φαινόμενο της ρευματοκλοπής στην Ελλάδα, όπως και εδώ στην Κρήτη, έχει πάρει τεράστιες διαστάσεις. Οι επιτήδειοι σε σπίτια ή επιχειρήσεις που προχωρούν σε ρευματοκλοπή, ενίοτε και με τη βοήθεια πρόθυμων “ειδικών”, επιστρατεύουν ό,τι πατέντα ή “εφεύρημα” μπορεί να φανταστεί κανείς για να “τρελάνουν” τους μετρητές της ΔΕΗ και να γλιτώσουν χρήματα με τη μέθοδο της ρευματοκλοπής.

Η ευρηματικότητα των παρανομούντων είναι αστείρευτη, αφού τα όσα ανακαλύπτουν κατά καιρούς τα συνεργεία της ΔΕΗ ξεπερνούν κάθε φαντασία.

Η κυριότερη μέθοδος που χρησιμοποιούν είναι η επιβράδυνση της ροής του μετρητή με αφαίρεση κάποιων εξαρτημάτων του, με αποτέλεσμα την αλλοίωση των ενδείξεων. Με τη μέθοδο αυτή δεν μπορεί να εντοπιστεί εύκολα ο δράστης, αφού ο μετρητής δουλεύει και απλώς καταγράφει μειωμένη κατανάλωση.

Ωστόσο, υπάρχουν και πιο “θρασείς” παραβάτες, που μηχανεύονται διάφορα κόλπα, ακινητοποιώντας τη ροδέλα μέτρησης, ώστε να μη γράφει καθόλου την κατανάλωση ρεύματος!

ΠΗΓΗ:neakriti.gr