o-προαστιακός-αποκτά-νέα-στάση-697994
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 10.08.2022 | 08:29

O Προαστιακός αποκτά νέα στάση

Θετικά νέα για τους κατοίκους του Κρυονερίου, αφού το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΡΓΟΣΕ ενέκρινε, πριν από λίγες ημέρες, το έργο της κατασκευής σιδηροδρομικής στάσης στο Κρυονέρι Αττικής στον προγραμματισμό δημοπράτησης έργων της εταιρείας.

Το έργο έχει προϋπολογισμό μελέτης 5,88 εκατ. ευρώ και είναι εγγεγραμμένο στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.

Προβλέπονται χώροι για την εξυπηρέτηση των επιβατών (εκδοτήρια εισιτηρίων, WC επιβατών, WC υπαλλήλων, αποθηκευτικός χώρος) και μηχανολογικοί χώροι για την υποστήριξη της στάσης και των σιδηροδρομικών συστημάτων.

Έτσι, μια μεγάλη περιοχή στα προάστια της Αθήνας θα διαθέτει καλύτερη συγκοινωνιακή εξυπηρέτηση, με μέσο σταθερής τροχιάς, εξυπηρετώντας το δίκτυο του προαστιακού προς την Χαλκίδα.

Στα επιμέρους χαρακτηριστικά του διαγωνισμού, για να συμμετάσχει μια εταιρεία σε αυτόν και στο αντικείμενο της επιδομής, οφείλει να διαθέτει:

2) Εκτέλεση των ως άνω εργασιών σε περιθώρια κυκλοφορίας.

Αντίστοιχα, για το αντικείμενο του συστήματος ηλεκτροκίνησης, οφείλει να διαθέτει:

1) Ειδική εμπειρία από την κατασκευή έργου, στο οποίο συμπεριλαμβάνονται: Μελέτη, κατασκευή, εγκατάσταση, δοκιμές και θέση σε πλήρη και κανονική λειτουργία ενιαίου και αυτοτελούς τηλεδιοικούμενου έργου ηλεκτροκίνησης εναλλασσομένου ρεύματος 25 kV/50 Hz, μέσω εναέριας γραμμής επαφής για ταχύτητα μελέτης τουλάχιστον 120 Km/h.

Σημειώνεται ότι ο προαστιακός αποτελεί μια από τις κυριότερες πηγές εσόδων της Hellenic Train (πρώην ΤΡΑΙΝΟΣΕ), καθώς τα έσοδά του το 2019 ανήλθαν στα 17 εκατ. ευρώ και το 2018 στα 15,6 εκατ. ευρώ.