ο-πληροφοριοδότης-που-έκαψε-την-παί-896408
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 11.09.2021 | 11:59

Ο πληροφοριοδότης που «έκαψε» την παίκτρια reality

Ένα πρόσωπο «κλειδί» φαίνεται πως αποτέλεσε την αφορμή για να φτάσουν οι αρχές στη σύλληψη του γνωστού μοντέλου και πρώην παίκτριας reality και του συντρόφου της, οι οποίοι κατηγορούνται για διακεκριμένη διακίνηση ναρκωτικών.

Το κουβάρι της υπόθεσης άρχισε να ξετυλίγεται περίπου μια εβδομάδα πριν την σύλληψη όταν, σύμφωνα με την μαρτυρία αστυνομικού που χειρίστηκε την υπόθεση , ένας πληροφοριοδότης έβαλε στο κάδρο το ζευγάρι.

Ο πληροφοριοδότης, ο οποίος θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του «επικαλούμενος λόγους προσωπικής του ασφάλειας ακόμη και τη ζωή του», σύμφωνα με την κατάθεση του αστυνομικού ανέφερε στις αρχές ότι: «Ημεδαπός με μικρό όνομα Δ. ηλικίας 30 με 35 ετών περίπου μετρίου αναστήματος και σωματικής διάπλασης με καστανά μαλλιά και ημεδαπή με μικρό όνομα Ε. ηλικίας 30 ετών περίπου μετρίου αναστήματος και σωματικής διάπλασης με ξανθά μαλλιά αποθηκεύουν και διακινούν σημαντικές ποσότητες κοκαΐνης στην νυχτερινά καταστήματα του κέντρου των Αθηνών και των νοτίων προαστίων της Αττικής και διαμένουν σε οικία επί της οδού (αναφέρει την οδό) στην Αθήνα». Μάλιστα , είπε ότι το ζευγάρι χρησιμοποιούσε για τις μετακινήσεις του δίκυκλη μοτοσικλέτα και ανέφερε τον αριθμό κυκλοφορίας.

Παράλληλα , ο πληροφοριοδότης φέρεται να ανέφερε ότι «πωλούν την κοκαΐνη έναντι του χρηματικού ποσού των 40.000 € το κιλό» καθώς και ότι ο νεαρός άνδρας «κατά το παρελθόν εργαζόταν σε διάφορα πόστα σε νυχτερινά καταστήματα του κέντρου των Αθηνών».

Η παρακολούθηση και η σύλληψη

Οι πληροφορίες αξιοποιήθηκαν και το ζευγάρι μπήκε στο «μικροσκόπιο» της αστυνομίας που έθεσε το σπίτι στο Παγκράτι υπό παρακολούθηση.

«Από την διακριτική επιτήρηση της ανωτέρω οικίας διαπιστώθηκε ότι απογευματινές και βραδινές ώρες κυρίως ο νεαρός άνδρας η περιγραφή του οποίου προσομοίαζε σε αυτή του Δ. εξέρχονταν αυτής λαμβάνοντας εξαιρετικά μέτρα προστασίας κοίταζε συνεχώς όλα τα διερχόμενα άτομα και οχήματα που διέρχονταν και αφού επιβιβαζόταν στην ανωτέρω μοτοσικλέτα μετέβαινε σε διάφορα νυχτερινά καταστήματα του κέντρου των Αθηνών και των νοτίων προαστίων όπου πραγματοποιούσε ύποπτες συναντήσεις μικρής διάρκειας» φέρεται να αναφέρει ο αστυνομικός στην κατάθεση του.

Η αντίστροφη μέτρηση για τη σύλληψη του νεαρού ζευγαριού είχε ξεκινήσει με τους αστυνομικούς να προχωρούν στον έλεγχο του άνδρα το μεσημέρι της περασμένης Πέμπτης.

Όπως περιγράφεται στη δικογραφία:

«Στη συμβολή των οδών Αγίου Πολυκάρπου και Εφέσου στη Νέα Σμύρνη Αττικής ακινητοποιήθηκε ο εν λόγω άνδρας. Κατά τη διάρκεια της ακινητοποίησής του αυτός άρχισε να απωθεί τους αστυνομικούς της υπηρεσίας μας με τα χέρια και τα πόδια αντιστεκόμενος σθεναρά. Με τη χρήση της νόμιμης αστυνομικής βίας αυτός ακινητοποιήθηκε και συνελήφθη. Σε σχετικές ερωτήσεις που έγιναν μας απάντησε ότι κατέχει εντός της οικίας του ποσότητα κοκαΐνης περίπου 20 γραμμαρίων».

Στην κατοχή του βρέθηκαν μία υφασμάτινη βαλίτσα χειρός με επτά αυτοσχέδιες νάιλον συσκευασίες με κοκαΐνη, μικτού βάρους 7,827 κιλών, δύο κινητά τηλέφωνα και το κλειδί του διαμερίσματος.

Ακολούθησε η σύλληψη της νεαρής κοπέλας στο σπίτι του με τον αστυνομικό να περιγράφει:

«Εντός της οικίας του εντοπίστηκε και ακινητοποιήθηκε η νεαρή γυναίκα ηλικίας 30 ετών περίπου μετρίου αναστήματος και σωματικής διάπλασης με ξανθά μαλλιά όπου διαπιστώθηκε ότι επρόκειτο για την Ε.Π.».

Στο σπίτι εντοπίστηκαν 0,10 γραμμάρια κοκαΐνης σε νάιλον συσκευασία, 5.050 ευρώ, ζυγαριά ακριβείας και ένα κινητό τηλέφωνο.

Το γνωστό μοντέλο, σύμφωνα με το διαβιβαστικό, φέρεται να πέταξε άγνωστη ποσότητα ναρκωτικών ουσιών στην τουαλέτα του διαμερίσματος στο Παγκράτι που διέμενε με το σύντροφό της, αντιλαμβανόμενη ότι ο κλοιός σφίγγει γύρω της.

Οι δύο κατηγορούμενοι ,σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας που σχημάτισαν οι αστυνομικοί «σε μη προσδιορισθέντα από την προανάκριση χρόνο και από άτομο ή άτομα τα στοιχεία των οποίων αρνήθηκαν να αποκαλύψουν, προμηθεύτηκαν από κοινού και με σκοπό την περαιτέρω διακίνηση, άγνωστες ποσότητες κοκαΐνης, τουλάχιστον όμως της κατασχεθείσες και επιπλέον ποσότητες, από την πώληση των οποίων απεκόμισαν άγνωστα χρηματικά ποσά ή άλλα ανταλλάγματα».

«Είναι αχυράνθρωπος»

Το νεαρό ζευγάρι ,το οποίο είναι αντιμέτωπο με βαρύτατες κατηγορίες, προετοιμάζει τις απολογίες του. Πάντως , ήδη, έχει δοθεί το στίγμα της υπερασπιστική τους γραμμής με τον νεαρό άνδρα, όπως όλα δείχνουν, να δηλώνει εξαρτημένος και να αναλαμβάνει την ευθύνη. Σύμφωνα με τον συνήγορο του Σταύρο Γεωργόπουλο ο εντολέας του «στα πλαίσια της εξαρτήσεως του από τοξικές ουσίες και του χρέους που είχε απέναντι σε προμηθευτή του, υποχρεώθηκε, ως αναλώσιμος αχυράνθρωπος, να εμπλακεί μόνος του χωρίς κανέναν συνεργό στη μεταφορά της ποσότητας που κατασχέθηκε». Όπως σημειώνει «η συγκατηγορούμενη του δεν είχε καμία απολύτως γνώση ούτε εμπλοκή, αντίθετα ήταν αυτή που, γνωρίζοντας ότι το πρόβλημα του, προσπαθούσε να τον αποτρέψει από την επαφή με τις ναρκωτικές ουσίες».