ο-πιο-θερμός-ιούνιος-στην-ιστορία-της-γ-231138
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 02.07.2019 | 19:53

Ο πιο θερμός Ιούνιος στην ιστορία της γης ο φετινός

Ο πιο θερμός μήνας στην ιστορία της γης ήταν ο Ιούνιος που μας πέρασε σύμφωνα με EU’s satellite agency.

Τα στοιχεία που λήφθηκαν υπόψιν από το Copernicus Climate Change Service (C3S) σε έρευνα για λογαριασμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης έδειξαν πως η μέση παγκόσμια θερμοκρασία για τον Ιούνιο του 2019 ήταν η πιο υψηλή που έχει καταγραφεί ποτέ για τον συγκεκριμένο μήνα.

Τα στοιχεία έδειξαν πως η μέση θερμοκρασία της Ευρώπης για τον μήνα Ιούνιο ήταν πάνω από δύο βαθμούς υψηλότερη σε σχέση με το συνηθισμένο.

Ειδικοί απο το World Weather Attribution group μελετώντας τις διακυμάνσεις της θερμοκρασίας στη Γαλλία πιστευούν πως αυτή η άνοδος είναι αποτέλεσμα από την υπερθέρμανση του πλανήτη που δημιουργεί ο άνθρωπος.

Για αυτή την άνοδο της θερμοκρασίας, η καθηγήτρια Hannah Cloke, ερευνήτρια στο University of Reading σχολίασε: «Ξέραμε πως ο Ιούνιος ήταν πολύ ζεστός στην Ευρώπη, αλλά αυτή η έρευνα έδειξε πως η θερμοκρασία δεν έχει αυξηθεί απλά, αλλά έχει ξεπεράσει κάθε όριο, είναι ο πιο ζεστός Ιούνιος που έχουμε δει σε παγκόσμιο επίπεδο. Τα κύματα καύσωνα εμφανίζονται σε κάθε είδος κλίματος, αλλά γνωρίζουμε πως η συχνότητά τους αυξάνεται λόγω της κλιματικής αλλαγής. Το κλίμα παγκοσμίως γίνεται όλο και πιο ζεστό, καθώς το φαινόμενο του θερμοκηπίου συνεχίζει να επεκτείνεται, όπως ακριβώς είχαν προβλέψει οι επιστήμονες εδώ και χρόνια».

Πηγή: Independent.co.uk