ο-πάτερας-του-στεφανάκη-επιτίθεται-στ-215756
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 27.05.2014 | 19:43

Ο πάτερας του Στεφανάκη επιτίθεται στο γιο του – Ήταν άνανδρος που χτύπησε τη Φαίη

“‘Ανανδρο” χαρακτήρισε τον κατηγορούμενο  Βαγγέλη Στεφανάκη ο πατέρας του και εξέφρασε την πεποίθηση ότι δεν ήταν δολοφονία άλλα ατύχημα στην κατάθεση του κατά τη διάρκεια της δίκης για τη δολοφονία της Φαίης Μπλάχα .

Ο πατέρας του δράστη υποστήριξε ότι ο γιος του αγαπούσε τη Φαιή και ότι αν δεν γινόταν το περιστατικό σήμερα θα είχαν φτιάξει μαζί τη ζωή τους. Όπως είπε ο πατέρας, ο γιος του και κατηγορούμενος ήθελε να γίνει «μανεκέν».

Για το λόγο του τσακωμού ο πατέρας του δράστη είπε: «Άκουσα ότι η Μαριαλένα πήρε το Βαγγέλη και του ειπε «μ’ αυτή τη μισοριξιά τα έχεις. Που έχει πάει με τους φίλους σου; Κι εκείνος πήρε τη Φαίη και της το είπε. Εκείνη πήρε την αδερφή της μάθει και η Μαριαλένα της είπε ότι «έχει πάει με το Βαγγέλη παραπάνω από μια φόρα» και ότι δεν μπορεί να είναι όλα «μέλι γάλα» μεταξύ τους. Μετά από αυτό η Φαίη πήρε το Βαγγέλη και συναντήθηκαν».

Στην αρχή της κατάθεσης του ο πατέρας του Βαγγέλη Στεφανάκη ανέφερε:

«Μεγάλωσα τα παιδιά μου μαθαίνοντας τα να αγαπούν όλο τον κόσμο. Το σπίτι ήταν ανοιχτό για όλους. Είχε φέρει και τη Φαίη ως κοπέλα του. Στις αρχές του 13 έφερνε τα κορίτσια. Πρώτα ήρθε η Μαριαλένα (αδελφή του θύματος). Τον έφερνε με το αμάξι για να αλλάξει ρούχα και να πλυθεί. Τον περίμενε κάτω στο αυτοκίνητο και της είπα εγώ μια μέρα έλα πάνω κορίτσι μου. Μέτα έφερε τη Φαίη. Την είχα δει περίπου 10 φορές. Συζητούσαμε να τους βοηθήσω να ξεκινήσουν κάτι στην Κρήτη που έχω κάτι γκαρσονιέρες.»

Όπως είπε ο πατέρας, ο γιος του πήγαινε στο γυμναστήριο για να φουσκώνει τα μπράτσα του για τις κοπέλες. «Έπαιρνε μια σκόνη για να φουσκώνουν τα μπράτσα. Μου είπε ο φαρμακοποιός ότι αντί για μπριζόλα έτρωγε το πρωί τη σκόνη. Ήθελε να γίνει μανεκέν. Είχε κάνει αίτηση να γίνει».

Ο μάρτυρας χαρακτήρισε το γιο του «υπερκινητικό» και «φωνακλά όπως είναι το σόι της μάνας του. Μικροεπεισόδια είχαν γίνει, άμα κάποιος του βρίσει τη μάνα πιστεύω θα τον χτυπούσε, άλλα την αδελφή του δεν την χτύπησε».

Για την σχέση του με τις δυο αδελφές ο πατέρας υποστήριξε οτι δεν γνώριζε πως είχαν συγγένεια τα δύο κορίτσια: «Δεν ρώτησα πότε τα επίθετα τους. Η Μαριαλένα τον περίμενε μέχρι να ετοιμαστεί. Η Φαίη καθόταν κανονικά. Η σχέση του με τη Μαριαλένα ήταν φιλική. Μετά την εμφάνιση της Φαίης στο σπίτι, η Μαριαλένα δεν ξανάρθε. Την Φαίη την αγαπούσε. Του μίλαγε και καθόταν σαν τσολιάς. Την αγαπούσαμε τη Φαιη».

Το βράδυ του φονικού σύμφωνα με τον πατέρα, ο δράστης δεν πήγε να παραδοθεί γιατί φοβόταν. «Ηταν τρομοκρατημένος. Κοιμόταν σε παγκάκια. Μέτα έμαθα ότι πήγε να εξομολογηθεί. Φοβήθηκε. Τον απείλησαν ότι θα τον σκοτώσουν μέσα ή έξω από τη φυλακή».

Ο πατέρας εξέφρασε την πεποίθηση ότι δεν ήταν δολοφονία άλλα ατύχημα ενώ χαρακτήρισε άνανδρο το γεγονός ότι ο γιος του χτύπησε τη Φαιη. «Σήκωσε το χέρι και χτύπησε ένα κοριτσάκι με άνανδρο τρόπο. Ενα μπιμπελό δεν το χτυπάς. Δεν το δέχομαι να σηκώσει χέρι σε γυναίκα».

 Για την φερόμενη εμπλοκή του γιου του με τη Χρυσή Αυγή ο μάρτυρας υποστήριξε ότι ο γιος του είναι ακομμάτιστος και πως ποτέ δεν ασχολείτο με τα πολιτικά. «Δεν ξέρει ποιος είναι ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, θα ξέρει τη Χρυση Αυγη;»