Ο ωκεανός έγινε… πέτρα (βίντεο)

Έκπληξη και σοκ προκάλεσε σε ναυτικούς η απίστευτη αποκάλυψη ότι μια έκταση 150 τετραγωνικών χιλιομέτρων στον Ειρηνικό Ωκεανό έχει καλυφθεί από… πέτρα.
Η NASA χαρακτήρισε το απίστευτο φαινόμενο ως «σχεδία από ελαφρόπετρα» και υπολόγισε το μέγεθός του περίπου όσο 20.000 γήπεδα ποδοσφαίρου.
Η «σχεδία» αποτελείται από κομμάτια ηφαιστειακών βράχων διαφόρων μεγεθών και έχει καλύψει τελείως το νερό του ωκεανού.
Αρχικά το φαινόμενο εντοπίστηκε κοντά στα νησιά Φίτζι και οι επιστήμονες εκτιμούν ότι οι βράχοι προέρχονται από έκρηξη υποθαλάσσιου ηφαιστείου στις 7 Αυγούστου.

Από τις 15 Αυγούστου και μετά, οι υπηρεσίες ασφαλείας της ναυτιλίας επισημαίνουν στα πλοία να επιχειρούν να αποφύγουν τη «σχεδία» καθώς αποτελεί κίνδυνο για τη ναυσιπλοΐα.
Πάντως, βιολόγοι βρίσκουν και κάτι θετικό στο φαινόμενο εκτιμώντας ότι η ελαφρόπετρα θα φιλοξενήσει διάφορες μορφές θαλάσσιας ζωής και μπορεί να αναζωογονήσει τους κοραλλιογενείς υφάλους.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΠΕΤΡΑ, ΩΚΕΑΝΟΣ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!