ο-νίκος-ρωμανός-σκιά-του-δένδια-σήμα-654348
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 03.12.2019 | 08:10

Ο Νίκος Ρωμανός «σκιά» του Δένδια -Σήμανε συναγερμός (φωτο)

Ο Νίκος Ρωμανός είχε συλληφθεί τον Φεβρουάριο του 2013 μαζί με τρία ακόμη άτομα, ανάμεσά τους και ο Αργ. Ντάλιος, για απόπειρα ένοπλης ληστείας στην Αγροτική Τράπεζα και στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο στο Βελβεντό Κοζάνης. Εκτός από την ποινή των 18 ετών κάθειρξης που μετατράπηκε σε 14 έτη, σε βάρος του είχε επιβληθεί ποινή 11 ετών για τη ληστεία στο Βελβεντό Κοζάνης για την οποία οι κατηγορούμενοι αθωώθηκαν από την πράξη της συμμετοχής στην οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς». Το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων, μετά την πρόσφατη απόφαση του Αρείου Πάγου, που του αναγνώρισε το ελαφρυντικό της καλής συμπεριφοράς μέσα στο φυλακές, του μείωσε τη μία ποινή με αποτέλεσμα να αποφυλακιστεί, νιώθοντας δικαιωμένος.

Στον προσωπικό τομέα, ο Νίκος γνώρισε εκείνο το διάστημα τη κατά 2 χρόνια μικρότερη Βιργινία. Ο Ρωμανός έκανε πρόταση γάμου στην Βιργινία και, αφού ξεπέρασαν τα διαδικαστικά προβλήματα, παντρεύτηκαν με πολιτικό γάμο, στις 8 Αυγούστου στις φυλακές Αυλώνας. Η τελετή πραγματοποιήθηκε από τον Δήμαρχο Αυλώνας στο γραφείο του διευθυντή των φυλακών, ενώ παρούσες ήταν και οι δύο οικογένειες.  Εκτός, όμως, από το γάμο, ο Ρωμανός έδωσε και Πανελλήνιες Εξετάσεις στο ειδικό εξεταστικό κέντρο των φυλακών. Πέρασε στο τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων Μονάδων Υγείας του ΤΕΙ Αθηνών. Έκανε απεργία πείνας για 30 ημέρες επειδή δεν του επιτρεπόταν να παρακολουθεί τα εργαστήρια.

Σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ φέρει το Νίκο Ρωμανό «δραστήριο» να παρακολουθεί μάλιστα τον Ν. Δένδια, ενώ η εφημερίδα σημειώνει ότι για το περιστατικό σήμανε συναγερμός. Ιδού και η σχετική φωτογραφία: