ο-μεγαλύτερος-καύσωνας-του-καλοκαιρι-757030
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 29.07.2020 | 07:55

Ο μεγαλύτερος καύσωνας του καλοκαιριού «πέφτει» πάνω στην υποχρεωτική χρήση μάσκας

Άμεσα είναι τα μέτρα που ανήγγειλε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας όσον αφορά τη χρήση μάσκας και τίθενται σε εφαρμογή από της Τετάρτη 29 Ιουλίου. Πέρα από την υποχρεωτική χρήση μάσκας σε ταξί, μμμ και σούπερ-μάρκετ η νέα απόφαση που ελήφθη με τη σύμφωνη γνώμη της Επιτροπής Εμπειρογνώμων στοχεύει στη μείωση των κρουσμάτων στα μεγάλα αστικά κέντρα.

ΔΕΚΟ, τράπεζες, καταστήματα τροφίμων (φούρνοι, κρεοπωλεία), ιατρεία, ασανσέρ, καταστήματα λιανικής, κομμωτήρια, κέντρα αισθητικής είναι μόνο κάποιοι από τους νέους εσωτερικούς χώρους που η μάσκα γίνεται υποχρεωτική από τις 29 Ιουλίου με τα πρόστιμα που θα απειλείται ο παραβάτης να είναι τσουχτερά.

Την ίδια ώρα μία κακή συγκυρία έρχεται να προστεθεί στη δυσκολία χρήσης της μάσκας σχεδόν σε κάθε εσωτερικό χώρο, με εξαίρεση τις εκκλησίες. Ο μετεωρολόγος και βουλευτής Γιάννης Καλλιάνος από το βήμα της Βουλής έσπευσε να ενημερώσει ότι το τριήμερο της Πέμπτης ως το Σάββατο η Ελλάδα θα βρεθεί αντιμέτωπη με έναν ισχυρό καύσωνα.

Οι θερμοκρασίες θα φτάσουν τους 40°C με τον βουλευτή να προειδοποιεί και για τους ισχυρούς καυτούς ανέμους που θα συμπληρώνουν την αποπνικτική ατμόσφαιρα του καύσωνα, με ισχύ που θα φτάνει τα 8 μποφόρ.

Οι συνθήκες που περιέγραψε ο βουλευτής είναι επικίνδυνες για εξάπλωση πυρκαγιών και σίγουρα στα αστικά κέντρα θα είναι δημιουργούν ακόμα περισσότερη δυσκολία στην επιβολή των νέων μέτρων.