ο-κορωνοϊός-κλείνει-και-τα-συσσίτια-157202
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 20.03.2020 | 09:14

Ο Κορωνοϊός κλείνει και τα συσσίτια

Ο Κορωνοϊός κλείνει τα συσσίτια της Θεσσαλονίκης. Τα έκτακτα μέτρα που έχουν ληφθεί για τον ιό και οι οδηγίες για τους τρόπους προφύλαξης κατά της διασποράς του, οδήγησαν στο κλείσιμο των περισσοτέρων συσσιτίων στις ενορίες της πόλης.

Καθημερινά ετοιμάζονται περισσότερες από 11.000 (έντεκα χιλιάδες) μερίδες φαγητού στα δεκάδες συσσίτια της Θεσσαλονίκης. Οι μητροπόλεις της Θεσσαλονίκης έλαβαν τα απαραίτητα μέτρα έτσι ώστε να προστατεύσουν τους εθελοντές και τις εθελόντριες που φροντίζουν καθημερινά για το συσσίτιο και για αυτό κάποια συσσίτια έκλεισαν τελείως και κάποια συνεχίζουν να λειτουργούν με λιγότερα άτομα στην προετοιμασία του φαγητού.

Στην Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλονίκης από τα 19 συσσίτια, πλέον λειτουργούν μόνο 10. Καθημερινά μέχρι τώρα μοιράζονταν 3.000 μερίδες φαγητού. Από την Δευτέρα 16 Μαρτίου 2020 έχουν σταματήσει το συσσίτιο αρκετές ενορίες και έχουν δώσει δέματα με τρόφιμα για 15 μέρες τα οποία περιέχουν λάδι, ρύζι, μακαρόνια, σάλτσες, κονσέρβες.

Αυτή την στιγμή λειτουργεί μόνο το συσσίτιο της ενορίας του Αγίου Δημητρίου το οποίο λειτουργεί με κέτερινγκ και το συσσίτιο της ενορίας Προφήτη Ηλία.

Η Ιερά Μητρόπολη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως πήρε την απόφαση να κλείσουν και τα 17 συσσίτια των ενοριών της και να διανείμει δέματα με τρόφιμα.

Η συγκεκριμένη μητρόπολη έχει το μεγαλύτερο συσσίτιο, καθημερινά προσφέρει 8.237 μερίδες φαγητού και θα ξαναμοιράσει δέματα σε 15 μέρες το Σάββατο του Λαζάρου. Σύμφωνα με τον υπεύθυνο του φιλόπτωχου ταμείου, πατέρα Στέφανο, οι πιστοί μπορούν να προμηθεύονται τα δέματα με τα τρόφιμα καθημερινά από τις ενορίες, από τις 08:00 ως τις 10:30 πμ.

Η Ιερά Μητρόπολη Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς ετοιμάζει καθημερινά 115 μερίδες φαγητού στο «Προκόπειο Πολυδύναμο Κέντρο» και μοιράζεται από εθελοντές στις ενορίες της περιοχής. Λόγω της κατάστασης και των προληπτικών μέτρων κατά της διασπορά του ιού, πλέον το συσσίτιο ετοιμάζεται από επαγγελματίες μάγειρες.

www.thessnews.gr